Лірник зі Львова Гордій Старух переспівав кримськотатарську народну пісню. Відео

4320 0
Цю композицію він створив минулого року, як саундтрек для відео-огляду фільму «Додому» Нарімана Алієва.
фото надав гордій старух

фото надав гордій старух

Учасник проєкту «Голос країни», лірник зі Львова Гордій Старух запрезентував переспів відомої кримськотатарської пісні «Ey, güzel Qırım» (О, прекрасний Крим).

«Живучи у своїх теплих містах ми все менше звертаємо увагу, що серед нас є люди, котрі вже який рік як втратили дім. Ми наче звикли до цього факту, як звикли до присутності коронавірусу у нашому повсякденному житті. А втім, їхня боротьба не вщухає і найменше, що ми можемо зробити це – не мовчати. Я вирішив не мовчати кримськотатарською», – каже музикант.

Читайте також: (Не)пересічні львів'яни. Майстер-лірник

Цю композицію він створив минулого року, як саундтрек для відео-огляду фільму «Додому» Нарімана Алієва.

Для довідки

Эй, гузе́ль Къыры́м (крим. «Ey, güzel Qırım», «Эй, гузель Къырым», переклад: Мій прекрасний Крим, дослівний переклад Гей, красивий Крим!) – відома кримськотатарська народна пісня. Її мелодія загальновизнана серед кримських татар і часто звучить кримськотатарських концертах. Текст пісні розповідає про сумне життя у вигнанні і скорбує про втрачену батьківщину. Походження пісні невідоме, але вважається, що вона була написана анонімно після депортації кримських татар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!