Політична реклама

Літні майданчики є загрозою для порятунку львів'ян

1685 0
Літні майданчики ресторанів і кафе є реальною загрозою для порятунку людей у разі надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у разі пожежі у центральній частині міста до багатьох будинків просто не буде доступу, повідомили у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під’їхати до будівель вони не зможуть через літні майданчики, які зайняли всю ширину тротуару, а подекуди – всю проїжджу частину перед будинком.

Однією з найбільш проблемних вулиць є Ставропігійська: всю ширину дороги зайняли «Старий рояль», «Казанова» і «Ноїв ковчег», залишається півтора-двохметровий тротуар, в’їзду на який з одного боку перешкоджає підвал «Музею скла». Подолати такий вузький проїзд не зможе навіть маленька пожежна машина, ширина якої – два метри.

У мешканців Вірменської (будинки 31 – 35) – та ж сама проблема. Столики піцерії та «Дзиґи» залишили для проїзду пожежної машини лише метровий тротуар. Надзвичайникам у разі небезпеки доведеться тягнути рукав з водою попри весь літній майданчик.

На вулиці Братів Рогатинців три кафе розташували таким чином, що відстань між їхніми літніми майданчиками складає не більше 2-х метрів.

Проте, згідно з ухваленим Львівською міською радою Порядком встановлення відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства, «у пішохідній зоні відкриті літні майданчики встановлюються із забезпеченням проїзду спецавтотранспорту – 3,5 м».

Літні майданчики, згідно з тією ж ухвалою, пробудуть на львівських вулицях лише до 1 листопада. Потім більшість із них заберуть до наступного сезону. Але ж у наступному році їх знов виставлять на вулицю і пожежники знов у разі небезпеки не будуть мати проїзду для порятунку.

Джерело: Вголос


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!