Київ

У центрі Києва демонтують літній майданчик закладу, яким зайняли майже увесь тротуар

813 0
Департамент міського благоустрою КМДА перешкодив загарбанню закладом пішохідної зони.

На вулиці Шота Руставелі заклад побудував літній майданчик, який майже повністю займає тротуар, повідомляє депутатка Ксенія Семенова.

«Літні майданчики і бізнес – це добре, але красти тротуар зовсім – це зашквар. Там є поруч літники, нормальні, не такі божевільні», – коментує вона й додає, що у киян має бути можливість комфортно ходити вулицею.

Депутатка звернулася до Департаменту міського благоустрою. Його директор Михайло Буділов згодом відповів у коментарях, що роботи зупинені, а інспектор вручив припис із вимогою демонтувати незаконний літник. Власника закладу на місці не було, працівники показали договір на літній майданчик без конструктивних елементів.

За словами Буділова, у понеділок, 10 липня, благоустрій складе адмінпротокол на уповноважену особу. Йдеться про Pastis cafe на Шота Руставелі, 18 (ТОВ «Пастіс кафе»), директором і власником якого є Лев Шенкман, зазначив під дописом активіст Олександр Рак.

Додамо, навесні цього року за порушення правил благоустрою Києва було виписано близько 9,5 тисячі приписів. Майже 550 приписів – щодо літніх майданчиків, які встановили без дозвільних документів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!