У Львові запустили на маршрут десятий низькопідлоговий трамвай «Електрон»

2364 0
Найбільше «Електронів» курсує на маршруті №8 із пл. Соборної до Сихова.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові відзначили завершення проєкту з покращення міської мобільності, у межах якого місто закупило 10 нових низькопідлогових трамваїв. Відтак, 15 квітня запустили на маршрут десятий низькопідлоговий трамвай «Електрон». Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу 15 квітня, передає Tvoemisto.tv.

У 2020 році Львівська міська рада підписала угоду з Європейським інвестиційним банком щодо постачання для Львова 10 трамваїв та кредитні кошти – 17,5 млн євро. Тоді ж і підписали договір із Консорціум ТзОВ «Спільне українсько-німецьке товариство Електронтранс» та ТзОВ «Завод ЕлектронМаш». Відповідно до графіку, планувалось, що перша поставка трамваїв відбудеться у червні 2022 року, проте перші три трамваї місто отримало швидше – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були поставлені у 2022 році, два – у 2023 році та ще два – у 2024 році.

Станом на сьогодні усі десять п’ятисекційних трамваїв «Електрон» курсують львівськими маршрутами. Спершу проводять першу обкатку «Електронів» на маршрутах №9, потім нові трамваї проходять усі маршрути Львова. Однак наразі найбільше «Електронів» курсує на маршруті №8 із пл. Соборної до Сихова.

«Попри виклики, зумовлені російською війною в Україні, Львів продемонстрував неабияку стійкість, завершивши цей проєкт та забезпечивши доступ до десяти комфортних, інклюзивних та екологічно чистих, трамваїв місцевого виробництва. ЄІБ залишається відданим підтримці українських міст у реалізації транспортних, дорожніх, енергетичних та інших муніципальних проєктів, сприяючи сталому відновленню та розвитку країни», – зазначив голова регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи Жан-Ерік де Загон. 

Натомість за словами голови правління ПрАТ «Концерн-Електрон» Юрія Бубеса, уже 13 років підприємство поставляє 10 продуктів транспортного машинобудування,  а саме трамваї та єдині в Україні електробуси. 

«Наразі скільки буде замовлень, стільки ми і виконаємо. Один львівський трамвай коштує на 30% дешевше за європейські. А всі показники відповідають європейським стандартам», – вказав Юрій Бубес.

До того ж, усі трамваї є низькопідлоговими та оснащені кондиціонерами. Корпуси для трамваїв виготовляють із нержавіючої сталі.

Читайте також: Львів отримав ще один новий п'ятисекційний трамвай «Електрон»

Зазначимо, що проєкт «Міський громадський транспорт України» є одним з найбільших, які реалізував «Львівелектротранс». За останні 12 років у Львові реалізували дев’ять транспортно-інфраструктурних об’єктів з міжнародною підтримкою, зазначила керівниця групи релізації проєктів Міжнародних фінансових організацій ЛМР Ірина Іванишин.  Цей проєкт є також першим, який Львів реалізував разом з Європейським інвестиційним банком. 

Нагадаємо, що ЛКП «Львівелектротранс» оголосило міжнародний тендер на ремонт двосекційних трамваїв «ТАТРА КТ4-СУ». Йдеться про капітальний ремонт трамвайних вагонів з модернізацією для забезпечення перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю. На це планують витратити 3 млн євро, які виділить Європейський інвестиційний банк. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!