Львів придбав унікальну машину, яка викорчовує пні. Фото

3512 0
У Львові з’явилась машина для викорчовування пнів, яка подрібнює пень, не завдаючи шкоди ґрунту. Наше місто – перше на Західній Україні, що має таке пристосування.

«Пеньок діаметром 50-60 сантиметрів ця машина здатна викорчувати за 10 хвилин. Із пнем, діаметром 1 метр, ця машина впорається за 30 хвилин», – розповів Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради. За його словами, на місці викорчування можна садити нові дерева. У планах міськради із жовтня висадити приблизно 2300 нових саджанців у всіх районах міста. Наразі вже викорчували з десяток пнів на вулицях Стефаника  та Словацького, але поки ще жодного не посадили.

Читайте також: Дерева vs пам’ятники. Три місця, які змінять Львів

«Це машина чеського виробництва. Вартість її складає 290 тисяч гривень», – розповів Андрій Галушка. Львів  – перше місто на Західній України, яке має таку машину. Однак, таке обладнання вже є на сході України. «Ще торік ми провели тендер, але через те, що казначейство не оплатило кошти, виконання цього договору було перенесено на рік. Вже на початку червня ми отримали цю машину. Такої ж машини українського виробництва ми не знайшли», – зазначив Андрій Галушка.

Джерело: Galinfo


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!