Політична реклама

Львів - найкомфортніше для велосипедистів місто України

3122 0
Львів очолив топ-4 українських міст, де велорух розвивається за європейським прикладом і стає щоденним міським транспортом. Після Львова у рейтингу ідуть Вінниця, Київ та Донецьк.

Як повідомляє Асоціація велосипедистів Києва спеціально для Української Правди.Життя, велосипедистів в Україні більшає щороку, і якщо раніше велосипедом користувалися переважно у селах то з 2012 року велосипед в українських містах набуває іншого значення: це транспорт для щоденних поїздок на роботу, навчання, у справах.

Наше місто уже має понад 30 км велошляхів, серед яких відокремлені велодоріжки, велосмуги і навіть велосипедна контр-смуга. Через це Львів називають "флагманом" велосипедної інфраструктури України та майданчиком для експериментів, який впроваджує європейські стандарти.

вул. Липинського

Велодоріжки тут будують як поряд із тротуаром (на вулиці Липинського), так і поряд з проїзною частиною (велосмуга на Зеленій).

вул. Зелена

Вперше в Україні Львів створив велосипедну контр-смугу на вулиці Коперника, а згодом на Коновальця: це коли на вулиці з одностороннім рухом велосипедисту дозволено їхати в обидва боки. Уздовж руху автомобілів велосипедист їде разом з ними, а проти руху – по спеціально облаштованій велосипедній доріжці.

вул. Коперника

Також Львову вдалося реалізувати ідею з підвищення велопереїзду на перехресті. Завдяки підвищенню велодоріжки над рівнем дороги водії мають пригальмовувати, і це створює безпечні умови не лише для руху велосипедистів, а і пішоходів.

Пандус на велопереїзді

Місця, де велодоріжка перетинає дорогу, позначають червоним пластиковим покриттям, аби попередити водіїв, що у межах перехрестя велосипедисти мають пріоритет, і їх треба на таких велопереїздах пропускати.

Там, де створені смуги для громадського транспорту, велосипедна смуга проходить між автосмугою та смугою громадського транспорту. Задля безпеки велосипедистів таку велосмугу зробили дещо вищою.

вул. Січових Стрільців

Задля зниження швидкості автомобілів на вулиці Ужгородській збудували "острівці", які змушують водіїв рухатися зигзагом. Тому автоводії рухаються тут повільніше, а велосипедисти можуть їхати прямо і достатньо швидко.

вул. Ужгородська

Велопарковки у Львові встановлюють як з боку мерії та Німецького товариства міжнародного співробітництва, так і власники закладів за власний кошт.

Загалом, Львів дещо відстає у виконанні своїх планів: до кінця 2013 мали збудувати уже 120 км велошляхів, але через проблеми з фінансуванням реалізацію усіх 120 відклали.

І якщо ви досі вагаєтеся, чи їздити Львовом на велосипеді, ось вам ще 11 причин пересісти на двохколісний.

Фото – Асоціації велосипедистів Києва, Олега Шміда, Сергія Макітрука.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!