Львівські патрульні навчали школярів правил дорожнього руху. Фото

2331 0
Учні 92-ї школи у Рясному отримали світловідбивні значки, книги та пам’ятки із правилами дорожнього руху.

У Львові стартував масштабний інформаціно-просвітницький проект із безпеки руху. Сьогодні, 22 грудня, у школі №92, що у Рясному, львівські патрульні поліцейські провели ознайомче навчання з безпеки поведінки на вулиці. Школу обрали з огляду на те, що на цій ділянці дороги водіям і пішоходам рекомендують проявляти максимум уваги. 

Учням молодших класів розповіли, чому варто пристебнути ремінь безпеки, де і як правильно переходити дорогу, які права має велосипедист та пішохід.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львів’янам цивілізовано поводитися на дорогах

Наостанок учні отримали пам’ятку із правилами дорожнього руху, спеціальні світловідбивні значки, які які можна закріпити на одязі чи рюкзаках, щоб забезпечити кращу видимість дітей в умовах довгого темного періоду зимового дня. На домашнє завдання учні мають разом із батьками скласти карту безпечного маршруту від дому до школи.

«У шкільних книжечках про безпеку на дорогах і спеціально розроблену пам’ятку для батьків йдеться про основні речі, на які особливо потрібно звернути увагу з настанням зими та загальні рекомендації, що повинні забезпечити безпеку дітей», – кажуть організатори. 

Навчання відбувалися у межах програми «Безпечні дороги», яку організовує медіа-хаб «Твоє місто», спільно із патрульною поліцією Львова, соціальною ініціативою УГКЦ «Хтось не зробить», групи авто компаній «Aria Group» та організації «Rotary Lviv International». Співорганізатором зустрічі в цій школі виступив також ряснянський осередок «Народної Самооборони» Львівщини».

Організатори сподіваються, що проект допоможе з’ясувати ставлення громадськості до дотримання правил дорожнього руху та причини їхнього порушення та знайти спільні рішення проблем безпеки руху.

Нагадаємо, нещодавно у Рясному на вулиці Шевченка,де розташована 92-га школа, загинув волонтер «Народної самооборони» Тарас Білик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!