Львівські школи отримають унікальні копії «Букваря» 16 століття

1811 0
Усім школам Львова подарують факсимільну копію одного з перших друкованих українських видань «Букваря» Івана Федоровича.
фото: starylev.com.ua, 900igr.net

фото: starylev.com.ua, 900igr.net

Презентація та вручення школам міста копії «Букваря» 16 століття відбудеться 23 вересня.  Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Благодійному фонду «Відродження історико-культурної спадщини України» ім. Героя України В. Г. Возницького вдалося створити факсимільне видання. Це унікальна копія, в якій вперше якнайповніше відтворено збережений примірник «Букваря» 1574 р. з усіма особливостями та записами, що з’явилися протягом його існування. Дерев’яна обкладинка, відповідний друк, мануфактурний папір — усе до найменшої деталі ідентичне до «Букваря» 1574 року», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львів’ян запрошують на унікальну виставку художнього текстилю

До кожного «Букваря» також додається «Путівник до Букваря 1574 року», в якому розповідається про цінність першого видання, його унікальність.

Завітати на презентацію можна 23 вересня о 13:00 до конференц-зали «Львівська» Premier Hotel Dnister (вул. Матейка, 6).

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!