Що робила Олена Зеленська у Львові та поляки нині знову хочуть перекрити «Ягодин – Дорогуськ». Підсумки доби

1227 0
Нині 18 грудня та 663 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Акцент дня: Олена Зеленська відвідала Львів. Що відомо. Під час візиту у Львівську область перша леді відвідала Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти. Цей коледж – єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медсестер і фармацевтів. Щороку додаткове навчання тут проходять 5 тисяч медичних сестер і братів, а також фельдшери, акушерки та фармацевти.

Олена Зеленська відмітила, що команда закладу залучає найкращі європейські практики для розвитку, водночас волонтерить і посилює психологічну стійкість медпрацівників. Вона сподівається, що держава найближчим часом зможе допомогти коледжу з розширенням, гуртожитками та гідними зарплатами для персоналу.

Читайте також: Харчування в школах Львівщини. Що чекає навчальні заклади в наступного році. Під керівництвом Олена Зеленська у Львові відбулась робоча нарада, присвячена реалізації Стратегії реформи шкільного харчування й тиражуванню її успішних кейсів у громадах Львівщини. Щоб побачити на власні очі, як упроваджують зміни в навчальних закладах, вона відвідала дві школи.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу 64 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 4 районах зосередження противника та по 2 його зенітно-ракетним комплексам. Уражено ворожий склад боєприпасів.

Вночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 5 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони всі ударні БпЛА знищено.

Читайте також: Буданов пояснив, чому в Україні не уникнути мобілізації. На думку начальника ГУР, країні потрібен правильний соціальний діалог й обґрунтування.

Та: Військові з патрульними силою затримали чоловіка у Львові. Поліція пояснила ситуацію. Чоловіка затримали за хуліганство, а військовослужбовці, що допомагали екіпажу поліції, ніякого відношення до ТЦК не мають.

Ключові події:

1. У Словаччині перекинувся автобус з українцями. Вісім людей постраждало. Автобус слідував за рейсом Відень-Київ.

Читайте також: Троє військових загинули в ДТП на Львівщині. Вони були у робочому відрядженні.

Та: Львівська поліція попереджає про нову шахрайську схему. Як вберегтися. Зловмисники пропонують заробіток в інтернеті за перегляд відео та вподобайки;

2. Поляки планують нині знову заблокувати пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Акція протесту на державному кордоні між Україною та Польщею стартує у понеділок, 18 грудня, о 15.00 і може тривати аж до 8 березня.

Читайте також: Де можна придбати транспортну картку Леокарт. Локації. Після купівлі необхідно поповнити. Це можна зробити через активні термінали EasyPay та онлайн – через мобільний застосунок і веб-сайт EasyPay;

3. На Левандівці планують звести житловий будинок і дитячий садок. Семиповерховий будинок планують збудувати на ділянці площею 0,0653 га. У ньому облаштують 24 квартири та підземний паркінг на 24 паркомісця. Водночас його можна буде використовувати як укриття. На першому поверсі житлового будинку будуть комерційні приміщення.

Читайте також: Як вберегтися від COVID-19. Поради медиків. У найближні дні в Україні слід очікувати пік захворюваності на коронавірус, такий прогноз зробив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Та: Львівські медики прооперували 3-річного хлопчика з ДЦП. Окрім неврологічного дефіциту у дитини був діагностований вивих лівого стегна та підвивих справа;

4. Львівський письменник отримав відзнаку Капітули премії імені Юрія Шевельова. Андрія Содомору нагородили відзнакою «віртуозне продовження традиції українських неокласиків в есеїстиці».

Читайте також: У Львові відбудеться презентація книги військовослужбовця Артура Дроня. Вірші, що увійшли до книги, написані на фронті, але вони не про війну, а про людей, які люблять більше, ніж бояться;

5. У Львові одна парафія відзначатиме Різдво за старим стилем. «Це парафія Благовіщення Пресвятої Богородиці у Сихівському районі міста Львова (Сихівське кладовище)», – зазначив секретар Управління Львівської єпархії ПЦУ Руслан Матвієнко.

Читайте також: Велоспортсмен із Львівщини виборов дві золоті медалі на міжнародних змаганнях. Змагання відбулися у місті Гренхен у Швейцарії.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!