Львівські студенти організовують віче на захист звільненого викладача

2773 1
Студентів та усіх небайдужих до освітньої сфери запрошують долучитися до акції протесту під Львівським національним університетом імені Івана Франка.
фото ілюстративне: прес-центр ЛНУ

фото ілюстративне: прес-центр ЛНУ

«20-го червня студентській спільноті університету імені Івана Франка стало відомо, що своїм таємним голосуванням "вчена рада" філологічного факультету звільнила з викладацької посади Богдана Пастуха, відомого у Львові літературознавця, фахового викладача і члена ініціативної групи, яка виникла після Майдану 2013-2014 для боротьби з плагіатом і корупцією в університеті», – зазначають організатори.

Акція «Студенти проти свавілля в ЛНУ» відбудеться у вівторок, 27-го червня, на площі біля університету. Стартує о 10:00 і триватиме орієнтовно до 16 години.

«Зараз для нас важливий максимальний розголос, максимальне залучення до події. Щоб студенти бачили: можна не боятися, можна говорити про такі речі відкрито. Ми разом із викладачами, тими, які теж обурені цією ситуацією, готуємо відкритий лист-звернення. Окрім того, плануємо провести студентське віче у вівторок, на якому обговорюватимемо ту прикру ситуацію, що склалася», – прокоментувала для Tvoemisto.tv одна із організаторок акції, студентка ЛНУ ім. Франка Ірина Юрковська. Вона додала, що до заходу можуть долучитися всі, хто зацікавлений реформою освітньої сфери та вищої школи зокрема.

Читайте також: Комсомол 2.0. Є лише один спосіб урятувати університет Франка

«Адміністрація ЛНУ, ігноруючи думку студентів, зазіхнула на головне – на наше право вибору. Ким ми були для них у 2014 – масовкою для фото із Майдану? Ми пам'ятаємо, чого вимагали тоді, цього вимагаємо і тепер – студенти мають право обирати якісну освіту, мають право протестувати проти звільнення викладачів, котрі роблять цю освіту справді вищою! Маємо зараз обирати: мовчки спостерігати за тим, як ЛНУ один за одним покидають талановиті науковці, чи сказати нарешті своє «ні», – додають організатори.  

Нагадаємо, у Львівському національному університеті імені Івана Франка звільнили викладача філологічного факультету Богдана Пастуха, який пропрацював у виші 10 років та боровся з плагіатом і корупцією у цьому закладі.

 


Читайте також:
26 Червня, 2017 19:07
Андрій Юрійович Ця горе студентка хоч зрозума що сказала «Адміністрація ЛНУ, ігноруючи думку студентів, зазіхнула на головне – на наше право вибору. Ким ми були для них у 2014 – масовкою для фото із Майдану? Ми пам'ятаємо, чого вимагали тоді, цього вимагаємо і тепер – студенти мають право обирати якісну освіту"- набір слів який не несе жодного змісту.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!