Львівського травматолога, який пройшов Іловайськ та рятував бійців на сході, нагородили Золотим Гербом

9796 0
Ще у 2014-му разом з братом пішли добровольцями на схід.
Фото: Telegram

Фото: Telegram

Львівського ортопеда-травматолога Мирослава Досяка, який рятував бійців в Іловайську, а після повномасштабного вторгнення понад місяць допомагав військовим у Дніпрі, нагородили Золотим Гербом міста з нагоди професійного свята 19 червня. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.  

Читайте також: «Я не збираюсь припиняти рятувати світ». Історія бійця Юрка Досяка

У 2014 році медик разом з братом пішли добровольцями на передову. Мирослав служив військовим лікарем у Національній гвардії. Евакуював поранених та загиблих з Іловайська. Зі слів самого лікаря, тоді воювати довелося більше, ніж лікувати.

 

Мирослав Досяк – батько трьох дітей. Після повномасштабного вторгнення знову подався на передову. Понад місяць рятував поранених у Дніпропетровській лікарні.

Зараз лікар повернувся додому та вже у львівській лікарні вийшов на робочу зміну.

Нагадаємо, що брат Мирослава доброволець та учасник бойових дій Юрій Досяк помер в листопаді 2021 року. Історію його життя та боротьби читайте у матеріалі

З нагоди професійного свята – Дня медика, який традиційно відзначають у третю неділю червня, четверо лікарів з Львівщини отримали державні нагороди та звання «Заслужений лікар України».
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!