Сину воєнкома подарували будинок в Брюховичах та чи готова енергосистема України до зими. Підсумки доби

890 0
Нині 28 липня та 520 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Українська енергетика

Фото: Українська енергетика

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдала 8 ударів по районах зосередження противника, 1 – по його ЗРК та 1 – по пункту управління. Уражено пункт управління, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад паливно-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби ворога. Збито 8 ударних БпЛА «Шахед-136» та 5 розвідувальних дронів.

Читайте також: Верховна Рада продовжила воєнний стан до 15 листопада. Також ще на 90 днів продовжено загальну мобілізацію.

А також: Сину львівського воєнкома подарували будинок в Брюховичах, який оцінюють у 4 млн грн. Йдеться про сина начальника Личаківсько-Залізничного ОРВК міста Львова Андрія Дубового.

Подарувала ж йому будинок 37-річна Альбіна Савчук, яка і купила його п’ять років тому за 1,4 млн грн. Єдиний зв’язок, який виявили між нею та сином воєнкома – це Городок, звідки родом Савчук і де очолював свого часу місцевий районний військкомат Андрій Дубовой. У 2021 році його син Владислав також отримав 12 «соток» землі для садівництва від Городоцької міськради у селі Велика Калинка.

Акцент дня: Чи здорові зуби у вашої дитини, або Все про дитячу стоматологію. Українцям тепер як ніколи варто дбати про своє здоров’я. Через війну та ймовірний негативний досвід відвідування лікарів вони можуть зволікати з обстеженнями. Tvoemisto.tv запустило медичну програму «Консиліум», де люди розповідають історії про своє лікування, а лікарі та експерти обговорюють це в студії.

Третій випуск медичної програми про дитячу стоматологію: чому в однієї дитини зуби здорові, а в другої з карієсом; чи варто лікувати молочні зуби; чи треба переживати, якщо дитині лікують зуби під загальною анестезією. Під час ефіру мами розповіли про свій досвід у догляді зубів дітей, а лікар та експерт пояснили, на що справді треба звернути увагу та спростували міфи про дитячу стоматологію.

Читайте також: 27 липня – день медика. Львів’яни, які рятують життя на передовій.

Ключові події:

1. Парламент України підтримав звільнення Ткаченка з посади міністра культури. За проголосували 321 депутат, 2 проти, а 6 – утрималися.

Читайте також: Українці обурені дискваліфікацією української фехтувальниці з чемпіонату світу після відмови тиснути руку росіянці. Наразі українська сторона готує протест.

Та: Козицький відреагував на зникнення партії гумдопомоги у Львові на понад 33 млн грн. До цього може бути причетна Львівська ОВА та благодійні фонди, з якими вона працює;

2. 21 рік від Скнилівської трагедії. Три спогади очевидців. Унаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 77 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей.

Читайте також: Керівниця Музею Голодомору подає до суду через цькування за свою зовнішність. «Я вважаю, що це має бути повчальний кейс. Щоб він ніколи більше не повторився», – заявила кандидатка історичних наук Леся Гасиджак.

Та: Чи працює волонтерська кухня у Львові, яка була під загрозою закриття. Їм дозволили залишитися в будівлі на вул. Просвіти, 4а, допоки вони не зможуть переїхати в нове місце;

3. В «Укренерго» розповіли про готовність енергосистеми до зими. В компанії пояснюють, що не можуть спрогнозувати ймовірність блекаутів або відключень узимку, оскільки це залежить від російських атак, але запевняють, що ретельно готуються до «найгіршого сценарію.

«Значну частину пошкоджень вдалося відновити, ще частину енергооб’єктів ми відновимо до початку зими. Також маємо нестандартні інженерні рішення, які допоможуть забезпечити споживачів електроенергією», – зазначив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Читайте також: Розумна економія. Як жителі будинку на Оболоні в Києві скоротили витрати на «комуналку». У столиці є всього три ОСББ, які встановили в своїх багатоквартирних будинках сонячні панелі й теплові насоси та стали енергоефективними. Четвертою може стати багатоповерхівка на Оболоні – ОСББ «Арован». Як їм це вдається зробити, дізналося «Твоє місто».

А також: В головному корпусі університету Франка відреставрують аварійний скляний дах. Фото. Вартість робіт складає 1 020 995 грн, що трохи більше шести з половиною тисяч гривень за метр квадратний. Джерела фінансування в університеті наразі не назвали;

4. В театрі у Львові демонтують радянську символіку. У Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки проводять ремонтні роботи.

Читайте також: На Львівщині за 100 млн грн відремонтують біатлонне стрільбище. На об’єкті зможуть тренуватися усі охочі, зокрема діти;

Та: У Львові на вулиці Шевченка ліквідували смугу для громадського транспорту. Під час включення світлофорів на квазі-кільці сталося три ДТП з трамваями.

На цю ж тему: Як змінилась організація руху на вулиці Шевченка. Роз’яснення;

5. Від чого залежить формат навчання у школах Львова. Пояснення. «Це все пов’язано з кількістю місць в укриттях і з можливістю укриттів, які є поряд біля школи, бо є школи, які не мають свого укриття, але користуються тим, яке є поруч», – пояснив керівник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк.

Читайте також: У львівських школах хочуть заборонити використання мобільних телефонів. «Так є в багатьох школах за кордоном, так є в багатьох приватних школах, хороших школах. І всі навчальні заклади, які це впровадили, наводять багато переваг такої ініціативи».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!