Військовий медик про фронт і тил та Центр безпеки громадян на Львівщині за завищеною ціною. Підсумки доби

1762 0
Нині 1 листопада та 616 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки цієї ночі на Львівщині лунав двічі, перший раз – о 02:59, відбій – 03:23, другий  – о 03:36, відбій – 04:33. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, загроза ударних безпілотників минула, в області все спокійно.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося 68 бойових зіткнень.  Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдала 16 ударів по районах зосередження противника, 1 – по пункту управління та 2 – по його ЗРК. Уражено 3 радіолокаційні станції, 2 склади боєприпасів та 8 ворожих артилерійських засобів.

Уночі окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаракету Х-59 та 20 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 1 ракету та 18 ударних БпЛА. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Мобілізація в Україні. Що може змінитися у листопаді. Член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін вважає, що загальна мобілізація в Україні може посилитися. За його словами, це обумовлено необхідністю формувати нові бригади Сил оборони.

Та: Школярка перемогла на міжнародному конкурсі з картиною «Вихід з окупації Бучі». «Міжнародне журі вразила робота бучанки і її глибока історія».

Акцент дня: «Мене вразило, що пасажири змовчали». Андрій Жолоб про фронт і тил. Андрій Жолоб у довоєнному житті був лікарем-травматологом і лідером панк-рок-гурту. Але від початку повномасштабного вторгнення йому, як і багатьом українцям, довелося змінити заняття. Тепер він парамедик із позивним «Бетон», рятує життя побратимів і розповідає, як потрібно комунікувати з людьми, котрі мають військовий досвід. Психотерапевтка Мар’яна Франко в межах проєкту «СЕНС» поспілкувалася з військовим лікарем Андрієм Жолобом про те, чи дратують гучні святкування тих, що в окопах, про що краще не запитувати у військових та як подолати прірву між ними та цивільними.

Ключові події:

1. Що зміниться для львів’ян з 1 листопада. Зокрема, у Львові завершать роботу літні майданчики; на вулиці Бортнянського обмежать зупинку автомобілів; українці можуть звернутися до ПФУ або на портал Дія за призначенням субсидії на комунальні послуги; новий поїзд Варшава-Львів продовжить маршрут та потяги з жіночими купе; відкриття вулиці Ярославенка для руху транспорту.

Читайте також: В Україні затвердили стратегію реформи шкільного харчування. Що вона передбачає. Завдяки реформі має зменшитись частка ожиріння серед дітей, зміняться харчові уподобання школярів та збільшиться кількість учнів, які харчуються в закладах освіти тощо;

2. На Львівщині побудують Центр безпеки громадян за завищеною ціною. У селі Новий Кропивник, що у Східницькій громаді Львівської області, планують побудувати Центр безпеки громадян. «Наші Гроші» проаналізували закупівлю та виявили, що ціни на деякі матеріали та роботи є вищими за ринкові у у півтора раза.

Читайте також: У Львові викрили підпільні покерні клуби. Під час обшуків вилучили речові докази на загальну суму близько 1,3 млн грн.

Та: В Києві власника старовинної садиби Багговута намагаються змусити привести її до належного стану. Будинок Леонтія Багговута у Києві, який був зведений наприкінці 19 століття, розташований по вул. Багговутівській, 16. Він був одним із перших об’єктів тогочасної забудови Лук’янівки і є одним з небагатьох, що зберігся до наших днів;

3. На Львівщині виділили майже 200 млн грн на додаткові місця для ВПО. Що зроблять за ці кошти. Відремонтують або збудують ще 23 об’єкти.

Читайте також: Дім Рональда Макдональда збираються будувати на місці історичної будівлі ХІХ століття. Поруч із історичним корпусом є вільна від забудови ділянка, де можна було б розташувати будинок для дітей.

Та: У Львові таки продовжать облаштування тротуару на Стрийській, що веде до онколікарні. На це планують витратити 1,5 млн гривень;

4. В Україні фіксують спалах вірусного гепатиту А. Яка ситуація на Львівщині. Ситуація наразі контрольована, однак від початку року в області захворювання діагностували у 19 людей. Серед них було 5 дітей.

Читайте також: Львівські газони майже за 3 мільйони гривень підготують до зими. Фахівці радять, аби навесні газони мали якісний покрив та ранньоквітучі рослини, ідеальна висота трави перед випаданням снігу має становити 5-7 см.

Та: У парках Львова планують висадити понад сотню дерев. Здебільшого це великі листяні і хвойні дерева: граби, буки, клени, ялиці та модрини;

5. У Львові планують створити музей наївного мистецтва. У ньому експонуватимуть твори Марії Примаченко, Михайла Бойчука, Никифора Дровняка та інших митців наївного мистецтва.

Читайте також: У Львові прихистили єнота, якого врятували з фронту. Зараз тварина адаптується до нового місця перебування.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на початку листопада. Прогноз синоптиків. 1 листопада у Львові хмарно з проясненнями. Температура вдень може піднятися до 14°. 2 листопада дощів не очікується. Уночі 2 – 7°, вдень 11 – 16° тепла. 3 листопада у другій половині дня невеликий дощ. Уночі 2 – 7°, вдень 12 – 17°. 4 листопада вночі дощитиме, вдень місцями дощ. Уночі 7 – 12°, вдень до 17°. 5 листопада уночі місцями, вдень по всій території часом дощ. Уночі 4 – 9°, вдень 12 – 17°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!