«Львівводоканал» звинуватили у забрудненні Полтви

2445 0
Кримінальне провадження відкрили через забруднення ріки Полтва каналізаційними відходами та збір прісних вод.
фото: meteoprog.ua

фото: meteoprog.ua

Прокуратура з’ясовала, що службові особи ЛМКП «Львівводоканал» упродовж чотирьох останніх років здійснювали скид з очисних споруд м. Львова понад 65 млн м³ каналізаційних стоків у р. Полтва. Такі дії завдали збитків у 6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Крім того, встановлено, що службові особи ЛМКП «Львівводоканал» незаконно здійснили забір прісних підземних вод в загальній кількості понад 76 млн. м³ із 14 водозаборів, розташованих на територіях Городоцького, Золочівського, Жовківського, Пустомитівського, Стрийського та Яворівського районів Львівської області. Сума збитків від таких дій сягає близько 236 млн грн.

Читайте також: У Львові судитимуть посадовців ЛОДА за незаконне будівництво

Аналогічні порушення виявлені в діяльності КП «Стрийводоканал», службові особи якого здійснили скид близько 8 млн. м³ забруднюючих речовин з очисних споруд м.Стрия у р.Стрий, яка є притокою транскордонної р. Дністер, спричинивши цим збитків майже на 3,4 млн грн. Також останні без відповідних дозволів здійснили забір прісних підземних вод в загальній кількості понад 1,6 млн. м³ із Братківського водозабору, завдавши збитків державі на суму 1,6 млн грн.

За вказаними фактами 16 вересня прокуратура Львівської області розпочала кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.240 ( порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст.242 (порушення правил охорони вод, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!