Львів’ян просять зареєструвати переобладнані для газу автівки

2481 0
У регіональному сервісному центрі зазначають, що коли автотранспорт переобладнують для роботи на газовому паливі, його потрібно обов’язково перереєстровувати. Як запевняє в.о. директора регіонального сервісного центру МВС України у Львівській області Сергій Клочко, цю процедуру водії можуть пройти у будь-якому територіальному сервісному центрі за короткий період часу.
фото: autonapoca.ro

фото: autonapoca.ro

Також у сервісному центрітнаголошують на необхідності проходження самої процедури встановлення газового обладнання на підприємствах, які мають відповідні ліцензії, свідоцтво та дозвіл на таку діяльність. Лише такі підприємства можуть гарантувати наявність відповідних знань у працівників, мають обладнання, яке пройшло перевірку, а також несуть відповідальність за проведені роботи.

«Ця тема зараз дуже актуальна. Адже ціна на пальне зростає і кожен водій намагається заощадити. Все частіше власники автотранспорту встановлюють на свої автомобілі  газове обладнання (ГБО), однак нехтування процедурою перереєстрації є неприпустимим», – зазначає Сергій Клочко.

Відповідно до законодавства, реєстрація переобладнання автотранспорту для роботи на газовому паливі є обовязковою. Перереєстровувати автомобіль необхідно у територіальному сервісному центрі, незалежно від місця проживання, що є вагомим плюсом, адже можна обрати будь-який сервісний центр та швидко пройти усю процедуру перереєстрації в одному приміщенні.

Читайте також: У Львові запрацював сервіс, що виконуватимк функції МРЕВ

«По-перше, офіційна перереєстрація такого транспортного засобу – це безпека. Адже  підприємство, де встановили ГБО, відповідає за якість свого обладнання, а експерт у сервісному центрі проводить додатковий огляд та перевіряє усю документацію на обладнання. По-друге, коли власник транспорту захоче його продати, виникнуть проблеми, адже у базі даних не буде вказано, що автомобіль має встановлене ГБО, а по факту воно є, і це грубе порушення, а відтак процедура продажу-купівлі машини не відбудеться», – пояснюють у регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області

Ознайомитись з переліком необхідних документів для фізичних та юридичних осіб, а також дізнатись вартість послуги перереєстрації можна на сайті регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!