Львів’ян запрошують вшанувати пам’ять Романа Лубківського

1721 0
22 жовтня можна долучитися до поминальної служби у Соборі Святого Юра, а наступного дня - відвідати вечір пам’яті Романа Лубківського, що відбудеться у приміщенні Львівської обласної філармонії.
фото: facebook.com/ypidlisn

фото: facebook.com/ypidlisn

Згадати й вшанувати відомого земляка й колегу прийдуть народний артист України Богдан Козак, кандидат філологічних наук Богдан Тихолоз, поет і громадсько-політичний діяч Дмитро Павличко, студенти Львівського університету ім. Івана Франка, мистецькі колективи області, львівська громада. Під час заходу відбудеться і презентація фотовиставки Василя Пилип’юка. Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Поминальна служба за Романом Лубківським та його дружиною Наталею відбудеться 22 жовтня, о 10:00. Вечір пам’яті розпочнеться о 14:30 у приміщенні Львівської обласної філармонії.

Нагадаємо, Роман Лубківський пішов із життя 23 жовтня 2015 року.

Довідка. Роман Лубківський – український письменник, державний і громадський діяч, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол України, голова Львівської організації Спілки письменників України. Народився 10 серпня 1941 року на Тернопільщині,  закінчив філологічний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка. Був також начальником управління культури Львівської облдержадміністрації (1997-2001), головою Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка (з 2006). Саме з ініціативи Романа Лубківського над Верховною радою вперше підняли український прапор та з’явилася традиція президентської присяги на Пересопницькому Євангелії.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!