Політична реклама

Львів'янам порадили як рятуватися від спеки

1193 0
Головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко дав рекомендації щодо поповнення водного балансу у спекотну пору року.

Людина, яка важить 60-80 кг, як наголошує Василь Нетяженко, повинна вживати два — два з половиною літри рідини,- інформує прес-служба департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Це не означає, що вона має додатково до чаю, кави та супу випивати ще два літри води. Ні, йдеться про загальну кількість спожитої рідини на день. За його словами, в жодному випадку не потрібно компенсувати втрату рідини за рахунок спеціальних мінеральних вод.

Також представник МОЗ України спростував міф про те, що начебто вживання алкогольних напоїв добре тамує спрагу. За жодних обставин для компенсації рідини не можна вживати алкогольні напої, особливо, коли людина перебуває під прямими променями сонця,  — наголосив Василь Нетяженко.

За його словами, питання про те, що краще для компенсації рідини — зелений чи чорний чай — теж не має однозначної відповіді. Це на смак кожної окремої людини. Але не можна компенсувати втрату рідини лише чаєм, інакше може виникнути тахікардія (прискорене серцебиття) і з'являться дуже серйозні порушення з боку серцево-судинної системи.

Окрему увагу головний терапевт МОЗ України звернув на осіб, котрі постійно вживають кардіологічні препарати. “Слід враховувати, що ці препарати на тлі спеки можуть подіяти набагато швидше і різко знизити артеріальний тиск, -- зазначив Василь Нетяженко. -- Тому ми завжди рекомендуємо вечірній прийом препаратів робити максимально перед сном, а ранковий — в найближчу годину після прокидання, аби уникнути прийому цих препаратів протягом дня”.

Дуже важливо звертати увагу на самопочуття. Якщо у людини раптом виникають млявість, кволість, значне серцебиття або повзання мурашок по тілу, короткочасне запаморочення або погіршується вимова — необхідно відразу викликати лікаря, порадитись з ним, аби не пропустити інфаркт або інсульт, - наголосив фахівець МОЗ України.

ТЕГИ: вода, спека

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!