Львів'янам розкажуть, як сьогодні правильно займатись волонтерством

2018 0
У четвер, 21 травня, у Львові відбудеться регіональний семінар «Волонтерство та благодійність за новими правилами: можливості та виклики». Захід має на меті зміцнити потенціал регіональних волонтерських та благодійних організацій в управлінні фінансами, бухгалтерському обліку, залученні ресурсів та звітності.
фото: socportal.info

фото: socportal.info

Зустріч відбуватиметься в інтерактивному форматі: учасники зможуть ставити запитання із власної практики і одразу отримувати компетентні відповіді.

Час проведення: 10.00-18.00.

Місце проведення: м. Львів, пл. Міцкевича, 1, готель «Жорж», камінна зала.

Реєстрація: участь у заході безкоштовна, попередня реєстрація за посиланням.

Учасники заходу: захід буде корисним для представників (менеджери, бухгалтери, керівники) благодійних фондів та організацій, волонтерам, а також усім тим, хто безпосередньо відповідає за реалізацію благодійних проектів та програм.

Захід проводитимуть: Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників, Лариса Жигун, координатор адвокасі-кампаній Українського форуму благодійників, Катерина Ржевська, менеджер проектів Українського форуму благодійників, Юлія Кірсанова, сертифікований фахівець з управління фінансами неприбуткових організацій. Професійні сертифікати IPFM, ACCA, CAP. Робота експертом у галузі організаційного розвитку неурядових організацій України в таких фондах і проектах, як USAID, ПРІК ПРООН, Фонд ім. Стефана Баторія, DESPRO, Фредеріка Еберта.

Програма семінару

10.00 – 11.30

Презентація «Благодійні та громадські організації, волонтери в нових законодавчих і суспільних реаліях»

11.30 – 12.00

«Збір пожертв через благодійні скриньки: правила, ризики, боротьба з шахрайством»

12.00 – 12.30

Перерва на каву

12.30 – 18.00

 

·   Доходи та витрати неприбуткової організації в податковому обліку.

·   Приклади виникнення податкових зобов’язань в неприбутковій організації (Податок на нерухомість, ПДВ).

·   Нарахування заробітної плати та цільової/нецільової благодійної допомоги.

·   Волонтери та АТО. Допомога в АТО, документальне підтвердження, відповідальність волонтерів.

 

 

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!