Політична реклама

Львів'янам, які надають соціальні послуги, відтепер простіше отримати допомогу

1442 0
Відтепер спрощено порядок подання документів особами, що надають соціальні послуги.

Фізичним особам, які не працюють і постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб,  що обслуговуються соціальними службами), призначається щомісячна компенсаційна виплата, - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Для призначення компенсації подаються такі документи:

фізичною особою, яка не працює надає соціальні послуги:

-           заява про згоду надавати соціальні послуги;

-           паспорт

-           висновок лікарсько-консультативної комісії про те, що стан її здоров’я дозволяє постійно надавати соціальні послуги

-           копія трудової книжки, а у разі відсутності трудової книжки - письмове повідомлення особи із зазначенням інформації про відсутність трудової книжки та про останнє місце роботи чи отримання доходів

-           заява про надання згоди на проведення перевірки даних про доходи особи з використанням відомостей Державного реєстру фізичних осіб – платників податків ( з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних»)

 

                      особою, яка потребує надання соціальних послуг:

·               заява про необхідність надання соціальних послуг

·               паспорт

·               копія довідки медико-соціальної експертної комісії про групу  інвалідності

·               висновок лікарсько-консультативної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність особи до обслуговування.

 

Якщо раніше відомості про відсутність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб-підприємців інформації про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця підтверджувались довідкою органу державної податкової служби, то тепер таку інформацію отримують  в порядку взаємного обміну інформацією, - наголошують в управлінні соціального захисту ЛМР.

 

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями

до районних відділів соціального захисту за телефонами:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!