На Львівщині чадний газ отруїв 5 людей та нова вакцина від грипу. Підсумки доби

1126 0
Нині 9 жовтня та 593 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Shpalta.media

Фото: Shpalta.media

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 37 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 5 ударів по районах зосередження противника. Уражено 3 артилерійських засоби, 2 радіолокаційні станції та 2 ворожих склади боєприпасів.

Сили оборони України мають частковий успіх в районах західніше Вербового на Мелітопольському напрямку та поблизу Кліщіївки та Андріївки – на Бахмутському.

Читайте також: У Львові дітям загиблих героїв виплачуватимуть грошову допомогу. Як отримати. Йдеться про виплати у розмірі 50 тисяч гривень щороку.

Ключові події:

1. Померла відома українська співачка та акторка Ніна Матвієнко. Легендарна українська співачка померла у віці 75 років. Вже за 2 дні, 10 жовтня, їй мало б виповнитись 76.

Читайте також: На Львівщині внаслідок отруєння чадним газом загинуло 5 людей. Як вберегтись. Також двох дітей госпіталізували у важкому стані;

2. У Львові спростили процедуру встановлення зарядних станцій для електромобілів. Як це зробити. Заявнику потрібно через ЦНАП подати відповідне звернення до департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури, а там підготують весь пакет дозвільних документів.

Читайте також: На Львівщині директор будівельної компанії продав неіснуючих квартир на 11 млн грн. Чоловік встиг фіктивно продати 13 квартир;

3. У Львові за 2,6 млн грн планують створити простір для людей, які користуються колісними кріслами. На таку ініціативу кошти виділять з державного бюджету України.

Читайте також: На одній із вулиць Львова обмежать зупинку автомобілів. Йдеться про вулицю Бортнянську, що у Залізничному район;

4. Львівським учням раз на 2 роки виплачуватимуть грошові премії. За що та скільки. Премію можуть отримати переможці та призери міжнародних олімпіад, Всеукраїнських конкурсів наукових робіт, міжнародних і всеукраїнських інтелектуальних конкурсів, турнірів. Учасниками можуть бути всі учні та випускники 2022/2023 навчального року закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади.

Читайте також: Незабаром в аптеках з’явиться нова вакцина проти грипу. «Це чотиривалентна інактивована вакцина французького виробництва. 151 100 доз вакцини (серія X3E722V) отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів. Найближчими днями вакцини надійдуть у продаж до аптечних мереж»;

5. В Україні суттєво зменшилась кількість шлюбів в порівнянні з минулим роком. Проте кількість розлучень збільшилась втричі.

Погода у Львові: Сильний вітер і заморозки. Якою буде погода на Львівщині у найближчі дні. Новий тиждень почнеться прохолодно і з дощем. 9 жовтня хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень часом дощ. Уночі 1 – 6°, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки; вдень 7 – 12°. 10 жовтня хмарно з проясненнями, без опадів. Уночі 1 – 6°, на поверхні грунту та місцями в повітрі заморозки; вдень 8 – 13°.

Читайте також: Цьогорічний вересень став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Середня температура повітря у вересні становила +16,38 °C. Попередній рекорд встановив вересень 2020 року. Різниця між ним та цьогорічним становить 0,5 °C.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!