Львів’яни не хочуть бачити ринок біля поліклініки на Сихові

2380 1
Учора, 29 квітня, біля 4-ї поліклініки на проспекті Червоної Калини, 70, відбулись громадські обговорення щодо рішення про перенесення ринку «Санта-Барбара» на перетин проспекту та вулиці Скрипника. Мешканці довколишніх будинків та працівники поліклініки виступили проти.
фото: vorobus.com, zik.ua, dailylviv.com

фото: vorobus.com, zik.ua, dailylviv.com

Мешканці Сихівського району, які проживають неподалік від поліклініки, висловили свою точку зору: вони не хочуть тут ринку. Вони пропонують облаштувати тут сквер, зону відпочинку, дитячий майданчик. Розпочато збір підписів під відповідним зверненням до міськради. Влада мусить враховувати думку сихівчан, адже їм тут жити й працювати, – інформує прес-служба міста, посилаючись на слова Ірини Маруняк, голови Сихівської районної адміністрації.

Читайте також: Трамвай vs базар. Що важливіше для львів'ян?

«Проти» висловився й головний лікар 4-ї комунальної міської поліклініки Остап Місюра. На його думку, ринок тут створить дискомфорт для клієнтів медичного закладу, денне навантаження якого – близько 1,5 тис. осіб.

Нагадаємо, 23 квітня на сесії Львівської міськради депутати прийняли зміни до ухвали від 29.01.2015 та затвердили ТзОВ «Сихівська народна торгівля» зміну місця розташування ринку з проспекту Червоної калини, 109 на перетин проспекту Червоної калини та вулиці Скрипника. Ухвала передбачає дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки 0,5 га, передбаченою генпланом міста для рекреаційних потреб, на якій може розміститись максимум 80 павільйонів. Однак, для того, аби розмістити усіх підприємців, що торгують зараз на ринку ТзОВ «Сихівська народна торгівля», а це понад 160, необхідно буде побудувати на цій ділянці торговий центр. Ухвала стане чинною після її підписання міським головою. Станом на сьогодні міський голова ухвалу не підписав, тож в дію вона не вступила.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
30 Квітня, 2015 11:26
Гість Я живу поруч. Ціни на ринку"Санта-Барбара" одні з найвищих по Львову, Галицький у центрі і то дешевший, більшість " живе" з того, що купують на гуртовому Шуварі, а там перепродують. Інакше як "Шайхай" той ринок не назвеш, умови -жахливі. Поруч є сучасний "Народний", на якому повно вільного місця хоча б для частини продавців з "Санти", які чомусь не хочуть туди перебиратись. Навіщо два базари поруч з абсолютно однаковим асортиментом? Набридли вже ті будки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!