Львів‘янин Сергій Калитюк виборов золото на Іграх воїнів у США

1139 0
Він виборов золоту медаль у кульовій стрільбі.
фото: львівська ова

фото: львівська ова

Чотири медалі у перший змагальний день на Warrior Games вибороли українські воїни та ветерани. Серед тих, кому вдалось вибороти нагороду найвищого ґатунку, львів‘янин Сергій Калитюк. Він виборов золоту медаль у кульовій стрільбі. Про це повідомили в управлінні молоді і спорту Львівської ОВА.

Сергію – 29 років. Із червня 2014-го в складі 25-ї окремої повітряно-десантної бригади брав участь в операції з підсилення Луганського аеропорту, а також у штурмі Ямпольського напрямку. По дорозі з Червоного Лиману до Ямполя в червні 2014 року потрапив в засідку та отримав 5 кульових поранень – одне в голову та чотири в спину. Понад місяць провів у реанімації військового госпіталю.  

Читайте також: У Львові вручили премії призерам Всесвітніх ігор

Після тривалого лікування почав грати у настільний теніс. В цьому Сергію допомагав Віктор Дідух – чемпіон світу з настільного тенісу серед паралімпійців. Згодом вирішив спробувати свої сили на національному відборі на «Ігри Нескорених». На цьогорічних змаганнях у Нідерландах Сергій з партнерами по команді виборов срібло у стрільбі з лука. 

Нагадаємо, що п’ятеро ветеранів та військовослужбовців з Львівщини беруть участь у міжнародних спортивних змаганнях Ігри воїнів у США, які триватимуть до 29 серпня. До складу ввійшли ветерани Національної гвардії України Дмитро Афанасьєв, Ігор Галушка, Олександр Заставський, Сергій Калитюк та військовослужбовець Віктор Легкодух. У складі делегації також перебуває львів’янка Леся Шах. Жінка тренує збірну.

Для довідки

Warrior Games – це міжнародний спортивно-реабілітаційний захід для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Львівщину на змаганнях у складі національної збірної представляє п‘ятеро спортсменів.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!