У Львові створять відділ спорту військових. Чим він буде займатись

608 0
У відділі будуть працевлаштовувати колишніх військових.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

У Львові на базі ЛКП «Спортресурс» створять відділ спорту військових, який буде займатись усіма спортивними ініціативами для українських військових та ветеранів. Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління спорту Львова Антон Нікулін.

«У нас зараз є реальний запит. Ми хочемо проводити реабілітацію, адаптацію та соціалізацію через спорт. Спорт – це потужний соціальний клей. У нас є хлопці, які готові брати участь в «Іграх Нескорених» або ж готувати охочих до війська», – зазначив Антон Нікулін.

Цей відділ буде займатися усім, що пов’язано зі спортом і військовими: «Ігри Нескорених», соціальна адаптація, тренувальний і змагальний процес. Також у відділі будуть працевлаштовувати колишніх військових, які хочуть приділити частину свого життя тренуванню побратимів або спортсменів з інвалідністю. 

Водночас є ідея створення команд для гри у баскетбол та регбі на кріслах колісних. Очолюватиме відділ майстер спорту України з легкої атлетики Орися Дем’янюк.

Читайте також: У Львові вперше відбулися Всеукраїнські «Ігри Нескорених». Фото

Орися Дем’янюк – майстер спорту України з легкої атлетики (800м/1500м). Членкиня національної збірної України з легкої атлетики до 2023 року. Фіналістка Чемпіонату Європи з кросу 2018 рік, п’яте місце (Тільбург, Нідерланди). Шестикратна чемпіонка України з легкої атлетики. Володарка Кубку України з Легкої атлетики у приміщенні 2017.

Наразі відділ на етапі створення комплексної програми, яку мають затвердити на пленарному засіданні сесії ЛМР 14 грудня.

Нагадаємо, що у травні у Львові відбулися найбільші ветеранські національні змагання «Ігри Нескорених». Участь у них взяли 223 військових  чи ветеранів з 24 областей України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!