«Лишили нас без штанів». Львівські ресторатори вимагають скасувати локдаун вихідного дня

4188 0
Львівські ресторатори пропонують скасувати «карантин вихідного дня» і почати реально контролювати дотримання дистанції, носіння масок тощо.
Фото: Скріншот із відео

Фото: Скріншот із відео

Львівські ресторатори знову виступили проти «карантину вихідного дня», який уряд ввів 11 листопада цього року. Вони записали відеоролик, в якому вимагають скасувати рішення або ж краще ввести повноцінний локдаун на кілька тижнів, як це вже зробили Австрія, Словаччина тощо.

 

«Ми – львівські ресторатори, які ще не так давно приймали і годували десятки тисяч гостей. Нас трохи знають в Україні та світі. Ще не так давно ми їздили з виступами та лекціями, розповідаючи людям, як працюють креативні індустрії, як можна створювати бізнеси та тисячі робочих місць», – каже співвласник холдингу емоцій «!FEST» Андрій Худо.

«Але цими вихідними все змінилося. Ціла навала поліцейських мала єдину мету – заблокувати нашу роботу фізично і юридично, але ми не здалися і далі працювали, перш за все, бо ми проти безглуздих і показових рішень», – додає Маркіян Бедрій, власник «Світу кави».

Читайте також: Більше шкоди, ніж користі. В Європейській Бізнес Асоціації проти «карантину вихідного дня» 

Ресторатори також кажуть, що їхні простори обладнані всім необхідним, щоб бути безпечними, натомість тисячі людей перебувають у супермаркетах, маршрутках, метро і просто на вулицях без дотримання карантинних вимог. І в той час, коли інші країни пропонують реальні кроки і плани, український уряд вводить «карантин вихідного дня», який «лиш вб’є наш бізнес і вижене тисячі наших людей на вулиці, без жодних засобів на життя та, боронь Боже, на лікування».

«Тому ми проти ми будемо нести свою місію – приймати гостей і нести відповідальність за наші колективи. Ми будемо працювати, як партизани, як би нас це не принижувало. І це – Львів, крихітко, жодна влада тут не змогла перемогти підпілля і вам не вдасться», – звертається до Уряду співвласник Холдингу емоцій «!FEST» Юрко Назарук.

Читайте також: «У підприємців є прекрасні позиції для захисту», – адвокат про протоколи поліції і карантинний бунт Львова

Тож львівські ресторатори пропонують скасувати «карантин вихідного дня» і почати реально контролювати дотримання дистанції, носіння масок тощо. Якщо це необхідно, то, за словами підприємців, хай краще вводять повний локдаун і закривають абсолютно все, як це зробил Австрія, Словаччина, щоби зупинити вірус. Окрім цього, вони попросити уряд та МОЗ зайнятися врешті медициною, а також згадали слова заступниці міністра охорони здоровя Ірини Микичак стосовно того, щоби підприємці шукали собі інший спосіб рзаробітку і йшли допомагати медикам.  

«Тестуйте людей, відкривайте шпиталі, займіться роботою, врешті решт, а цій пані віцеміністр, що радила нам закриватися і шукати іншу роботу, хочемо сказати таке: «Цьоцю, вертайтеся назад додому з тих київських заробітків, бо вже перепрацювали», – додає Маркіян Бедрій.

«Ви вже залишили нас без штанів, але ми не дамо зробити це з тисячами наших людей», – підсумували ресторатори.

Читайте також: Джаз у пандемічно осінньому Львові. Історія саксофоніста, який вразив публіку шаленим соло

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що для медиків найкращим варіантом було б застосування повного локдауну.

У день засідання у Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. Водночас міський голова Андрій Садовий у п'ятницю, 13 листопада, рішенням виконкому ЛМР скасував вихідні у Львові, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог постанови про карантин вихідного дня та склала 133 адмінпротоколи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!