Корупційні скандали довкола сім’ї Гринкевичів та як працювали ресторани Львова на радянську імперію. Підсумки доби

1863 0
Нині 9 січня та 685 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Корупційні скандали довкола львівської сім’ї Гринкевичів. Що відомо. Львівський підприємець Ігор Гринкевич намагався підкупити керівника слідчого управління ДБР за 500 тисяч доларів. Хотів таким чином повернути арештоване у кримінальному провадженні майно. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про найбільш резонансні скандали навколо сім’ї Гринкевичів та те, які масштабні проєкти отримала у підряд одна з їхніх компаній.

На цю ж тему: «Не маю стосунку до протиправної діяльності», – Козицький відреагував на скандал з підприємцем Гринкевичем. За каденції Козицького із компаніями Гринкевича було підписано три угоди.

Читайте також: Колишнього заступника міністра оборони викрили на розтраті майже 950 млн гривень. До схеми причетні причетні також двоє колишніх підлеглих фігуранта – ексочільник Департаменту держзакупівель Міноборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення ЗСУ.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 67 бойових зіткнень. Найбільше на Авдіївському напрямку – 18 та Мар’їнському – 12.  Також ворог активізувався на Запорізькому напрямку – 7 зіткнень.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 склади боєприпасів противника.

Читайте також: Повітряні сили пояснили, чому ракети долетіли до заходу України. Окупанти мають розвідувальні дані, де ракети важче перехоплювати українській ППО.

Та: У лікарні помер ще один із поранених під час ракетної атаки на Київ 2 січня. У медзакладах столиці перебувають 22 людини з тих, кого госпіталізували після ракетних ударів російських військ по Києву 29 грудня та 2 січня. Один із потерпілих – у тяжкому стані.

А також: Робота у війську. Які спеціалісти потрібні. Tvoemisto.tv зібрало в добірку різні вакансії.

Тема дня: «Москва» в середмісті Львова. Як ресторани працювали на радянську імперію.  Центральна вулиця – обов’язково Леніна. Або Першотравнева. Або і так, і так – по черзі. Великий ресторан із претензією на розкіш – теж «Першотравневий» або «Москва». Зміна назв на ідеологічно правильні була частиною процесу освоєння міста більшовиками. Все велике, помітне, гарне мало прямо чи опосередковано асоціюватись із символами, які були важливі для партії. Та чи можна втиснути ідеологію в систему громадського харчування? Як зробити ресторани частиною політики русифікації та лояльності до всього радянського (а заодно і російського)?

Про те, як радянська гастрокультура прийшла у Львів і що «совєти» зробили з великими ресторанами – розповідають історики Роман Генега та Ігор Лильо. А про те, як працювалось у топових радянських ресторанах – кельнер Андрій Димидюк.

Ключові події:

1. Мініготель та багатоповерхівки. Що нового хочуть збудувати у Львові. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на кілька нових готелів, житлових будинків, офісних центрів, дитячий притулок та школу мистецтв.

Читайте також: На ділянках, які призначались для учасників АТО, хочуть звести житлові будівлі з дитячим садком. Будівництво планують розгорнути на земельних ділянках, які розташовані поруч із комплексом «Emily Resort» у Винниках.

Та: Завод на Львівщині, що належить наближеним до путіна росіянам, продадуть на аукціоні. Йдеться про завод ТзОВ «Аерок», що розташований у Стрию, а також у інших областях країни;

2. На території Лаври у трьох корпусах забарикадувалися невідомі люди, – комісія МКіП. У Мінкульті сподіваються, що усі приміщення скоро буде звільнено.

Читайте також: Київрада збирає пропозиції щодо перейменування ще 14 топонімів у місті. Столиця планує завершити процес дерусифікації та декомунізації, тому планується перейменувати кожен міський об’єкт, назва якого пов’язана з Росією, її радянським та імперським минулим.

Та: Росіяни знищили 16 цінних експонатів у музеї Шухевича у Львові. Зокрема, меблі та побутові речі загальною вартістю 1 млн 300 тисяч гривень;

3. На Львівщині бракує вчителів. Які вакансії є актуальними. Також є великий попит на працівників у закладах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги: шукають лікарів різної спеціалізації, сестер медичних, фармацевтів, молодших медичних сестер.

Читайте також: Куди львів’яни можуть поскаржитися на зачинене укриття. З’явився відповідний чат-бот;

4. Побиття першокурсників на Львівщині. Студентам повідомили про підозру. За скоєне їм загрожує обмеження волі на строк до п’яти, або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Читайте також: Біля Львова юнаки влаштували стрілянину під російську музику. На повнолітнього, який здійснив постріли, правоохоронці склали адмінпротокол;

5. У Львові прогнозують сильні морози. 9 січня без істотних опадів. Температура удень 7 – 12° морозу. 10 січня також без істотних опадів. Уночі 12 – 17° морозу, вдень 3 – 8°. 11 січня: вночі без істотних опадів, а вдень часом сніг. Уночі 6 – 11° морозу, вдень 0 – 5°. 12 січня: часом сніг. Температура впродовж доби 2 – 7° морозу.

Читайте також: В Україні значно зросло споживання електроенергії. Причина – сильне похолодання.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!