Міжнародна компанія відкриє в аеропорту Львова мультибрендовий магазин

1811 0
Ціна за оренду магазину становить понад 3,7 млн грн.

Компанія з німецькими інвестиціями BF&GH Travel Retail відкриє мультибрендовий магазин у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. Оператор безмитної торгівлі орендував Duty Free площею 860 м² за найвищою на Львівщині та третьою за величиною в Україні ціною.

Магазин Heinemann розташується на 3-му поверсі головної зони вильоту. Тут пасажири зможуть придбати товари закордонного виробництва – парфуми, косметику, аксесуари, солодощі тощо.

Компанія BF&GH Travel Retail Limited 11 років є оператором в Україні одного зі світових лідерів ринку Duty Free Travel retail – німецької компанії Gerb Heinemann. На сьогодні магазини вже працюють в аеропортах Києва.

9 грудня у приміщенні Львівської ОДА інвестор підписав угоду про співпрацю з аеропортом у Львові. Серед учасників були генеральний директор компанії BF&GH Travel Retail Limited Саймон Форд, голова ЛОДА Максим Козицький та начальник регіонального відділення Фонду державного майна України Владислав Калинець. 

«Ми представлені в багатьох країнах світу. Бачимо, що український споживач хоче купувати речі кращої якості від світових брендів і тепер в нього буде ця можливість, зокрема, у Львові. Україна підписала угоду про «відкрите небо», й все більше пасажирів подорожує. Ми дуже раді бути тут та оптимістичні щодо нашої співпраці», – повідомив генеральний директор компанії BF&GH Travel Retail Limited Саймон Форд.

Стартова ціна оренди на онлайн-аукціоні, що відбувся 17 листопада, становила понад 355 тис. грн. У результаті відкритих торгів німецький інвестор запропонував у понад 10 разів більшу вартість. Відтак, він платитиме в місяць 3 млн 722 тис. грн. Це найбільша сума оренди приміщення на Львівщині та третя за величиною в Україні. Саме таку ціну упродовж 5 років сплачуватиме інвестор, після чого компанія може продовжити оренду ще на 5 років.

Завдяки прийнятому у 2019 році закону щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні з’явилися додаткові можливості в інвесторів. Зі слів начальника регіонального відділення Фонду державного майна України Владислава Калинця, тепер інвестиційний період є достатньо глибокий (за схемою 5+5), тож інвестор може стабільно спроєктувати бізнес-план розвитку. При зміні політики використання майна він може здійснювати будь-які функціональні наповнення об’єкту, трансформувати інші послуги, тобто немає прив’язки до конкретного виду діяльності.

Очільник Львівської ОДА Максим Козицький зауважив, що важливо, щоб західний бізнес заходив на Львівщину. Це створюватиме нові інвестиції в області та розвиватиме економіку.

«Приємно, що іноземні компанії заходять на український ринок. Приємно, що гості з Німеччини до нас приїжджають, що ми робимо ринок оренди в аеропортах прозорим, і на тендерах в Україні ціна може зрости в 10 разів. Приємно й те, що європейські компанії беруть участь в таких процесах. З іншої сторони, задоволений від тої оренди. яку будуть інвестувати партнери у львівський аеропорт», – додав він. 

Зазначимо, що у новому магазині Heinemann в аеропорту Львова планують створити близько 30 робочих місць.  

Німецька компанія Gerb Heinemann працює у понад 100 країнах світу у 200 міжнародних аеропортах. Її оператор на світовому ринку – міжнародна компанія BF&GH Travel Retail Limited з 2010 року створила в Україні понад пів тисячі робочих місць та зробила орендних платежів на суму близько 3 млрд грн.

Юлія Осим

Фото Анни Чистякової

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!