Історія єврейської дівчинки, яку прихистили львів'яни та Гринкевичі вивели 4 квартири з-під арешту. Підсумки доби

1149 0
Нині 1 лютого та 708 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз о 12:08, відбій – о 12:40. Другий – о 15:15, відбій – 16:40. В обидвох випадках фіксувався зліт ворожих МіГ-31К.

Акцент дня: Дружина львівського бізнесмена Гринкевича передала своє майно під заставу, аби захистити його від арешту. Зокрема, йдеться про чотири квартири у Львові та Києві.

Читайте також: Авіатроща в Броварах. Чоловік забрав і скористався карткою загиблого члена екіпажу. Гроші знімав у банкоматі, касах магазинів та витрачав на онлайн-розваги.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 66 бойових зіткнень. Українська авіація завдала ударів по 15 районах зосередження противника та 2 його зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ уразили 5 артилерійських засобів, склад боєприпасів та 4 ворожі засоби протиповітряної оборони.  

Також збито керовану авіаційну ракету Х-59.

Уночі окупанти завдали чергового удару, застосувавши 4 ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України 2 ворожих дрони знищено.

Читайте також: З російського полону повернули 207 українців. Є захисники Маріуполя, які були на «Азовсталі».

Серед них шість захисників з Львівщини.

Та: Під час роздачі повісток львівські працівники ТЦК будуть використовувати бодікамери. Відео з них будуть потрапляти до ТЦК для аналізу конфліктних ситуацій.

На цю ж тему: Мобілізація жінок. Що пропонує оновлений законопроєкт. Жінки на військовому обліку можуть бути призвані лише добровільно.

Тема дня: Урятована з гетто. Історія єврейської дівчинки, яку прихистили львів'яни. Минулого тижня в світі вшановували пам'ять жертв Голокосту. Львів також вписаний у чорні сторінки цієї трагедії. Львівське гетто, яке існувало з листопада 1941-го по червень 1943 року, було найбільшим на території СРСР, а в європейських масштабах поступалося тільки Варшавському та Лодзькому. За весь період у ньому тримали 138 700 євреїв. Tvoemisto.tv розповідає історію однієї з них – маленької Кароліни, єдиної з родини Розенталів, якій вдалось урятуватись, вижити і прожити все життя у Львові.

Ключові події:

1. Що задекларував мер Києва Віталій Кличко. Вказані лише його особисті 646 тис. гривень. З них 640 тис. гривень – зарплата. Щодо активів, то мер зберігає 757 тис. євро (31 млн 40 тис. гривень за курсом НБУ), 266 тис. доларів (10 млн 77 млн гривень), 86 тис. гривень, що сумарно становить 41 млн 203 тис. гривень. Окрім того, серед активів також вказані 7 млн 249 тис. євро та 249 тис. доларів, які Віталій Кличко позичив своєму брату Володимиру.

Читайте також: Хто з українців повинен подати декларацію та за що доведеться сплатити штраф. 31 січня сплив термін подання декларацій за 2021-2022 рік. Щорічну ж декларацію, тобто за 2023, слід заповнити до 31 березня. Якщо ж прострочити термін подання, то доведеться сплатити штраф в розмірі 340 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;

2. У Львівській міськраді проводитимуть оцінювання корупційних ризиків. Для цього сформують спеціальну робочу групу.

Читайте також: «Теоретично – це можливо». Садовий про відкриття Львівського аеропорту. «Країна без авіації дуже багато втрачає».

Та: Які продукти подорожчали на Львівщині найбільше з початку року. Найбільше – буряк і картопля;

3. На якому етапі будівництво муніципального тиру у Львові. Всі зовнішні будівельні роботи планують завершити до кінця березня.

Читайте також: На благоустрої парку «Почайна» в Києві вкрали 1,7 млн грн, – прокуратура. Це майже половина всіх коштів, спрямованих на його облаштування;

4. Понад 60 тисяч оперативних втручань. У Львові за минулий рік провели найбільше складних операцій. У лікарнях Першого медичного об’єднання у 2023 році пролікували більше 400 тисяч пацієнтів.

Читайте також: Опція поповнення картки «Леокарт» буде тимчасово недоступна. Через оновлення програмного забезпечення.

Та: У Львові розпочали ямковий ремонт на дорогах. Його проводять у всіх районах міста;

5. У Голубому озері на Виноградарі рятують рибу. Водойму скував лід, перекривши доступ кисню до води.

Читайте також: Учні з Львівщини відправлять свій проєкт на міжнародну космічну станцію. Проєкт має назву «Одержання гідрогелів біомедичного призначення в умовах мікрогравітації». Він переміг у Всеукраїнському конкурсі шкільних космічних експериментів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!