Медикаменти за програмою "Доступні ліки" можна буде придбати не раніше 10 квітня

2008 0
Програма, старт якої уже було анонсовано, вступить в дію не з 1-го квітня, а дещо пізніше – після 10-го квітня.
фото: firtka.if.ua

фото: firtka.if.ua

Одна із причин – доопрацювання Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. З 25-го березня протягом десяти днів, відповідно до Постанови Кабміну від 17 березня 2017 р. № 152 “Про забезпечення доступності лікарських засобів”, він має бути наповнений та затверджений МОЗ, а це вже ніяк не може відбутися до першого квітня, повідомляє Аптечна професійна асоціація України. 

Читайте також: У Львові завдяки фотопроекту зібрали понад 90 тисяч гривень для геріатричного пансіонату

«Ця інформація надаватиметься до 3-го квітня. Далі цей Реєстр має бути затверджений МОЗ і тільки тоді аптеки зможуть закуповувати ці лікарські засоби для забезпечення хворих на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Це також займе час», – зазначив директор Аптечної професійної асоціації Володимир Руденко.

До того ж, залишається відкритим питання щодо розпорядників бюджетних коштів, аптеки мають укладати відповідні договори на місцях. Досі перелік даних суб’єктів не оприлюднений на сайті МОЗ чи інших інформаційних джерелах, а без договору жодна з аптек не розпочне відпускати лікарські засоби. Треба мати на увазі, що укладання відповідних угод також не робиться в одну мить. Тобто реально, на думку АПАУ, програма зможе вступити повноцінно в дію в десятих числах квітня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!