Мешканців Підзамча запрошують на зустріч, розповісти про свій район

1262 0
Почуті історії зможуть стати частиною мультимедійного історичного маршруту району.
Фото: Підзамче. Нарешті

Фото: Підзамче. Нарешті

Мешканців та працівників району Підзамче запрошують на зустріч, де вони зможуть поділитися епізодами з життя в цьому районі, розповідями про тутешніх людей та місця. Цікавить усе – від буденних явищ та особливих випадків минулого до розповідей про людей, будинки, заводи чи інші простори. Історії стануть частиною нового мультимедійного маршруту.

Організатори зустрічі переконані, що важливо почути якнайбільше історій про цей район. На подію, яка відбудеться 23 лютого, можна зареєструватися за посиланням або за телефоном +38063 582 8552 (номер активний з 11.00 по 18.00).

Про годину та місце заходу зареєстрованих повідомлять особисто. Зустріч пройде згідно з карантинними нормами.

Захід є одним з напрямків ініціативи «Підзамче. Нарешті» – проєкту, що покликаний активізувати та розвивати цього району. Над його розробкою працюватимуть як мешканці й працівники Підзамча, так і запрошені експерти. Туристичний маршрут у форматі мобільного додатку презентують у серпні.

«Зустрічі з мешканцями та працівниками Підзамча – саме ті події, які роблять наш туристичний маршрут не просто історичним, а живим. Через розмову з людьми ми спробуємо розкрити місця Підзамча, що мають індивідуальну історичну тяглість. Такі простори створюють унікальну ідентичність цього району Львова», – розповіла кураторка зустрічі, відповідальна за літературну частину ініціативи «Підзамче. Нарешті!» Богдана Брилинська.

Ініціативу «Підзамче. Нарешті!» створили наприкінці 2020 року. Над проєктом працює громадська організація «Львівський культурний центр» у партнерстві з Центром соціальних інновацій, Палацом Гната Хоткевича та офісом «Львів – місто літератури ЮНЕСКО». Ініціатива існує за підтримки Українського культурного фонду.

«Підзамче – не лише територiя. Ми хотіли актуалізувати історичну та культурну спадщину району, відшукати унікальну ідентичність Підзамча та зробити його привабливішим для туристів. Ставимо собі за ціль зробити максимально партисипативний проєкт – залучаємо до роботи мешканців, працівників району, а також установи та організації, які тут знаходяться», – каже координаторка «Підзамче. Нарешті!» Юлія Рудюк.

Глобальна місія ініціативи – стати поштовхом для розвитку Підзамча. Окрiм мультимедійного маршруту, проєкт передбачає різні напрямки для активізації району. Зокрема, комунікаційна платформа. В ініціативі кажуть – хочуть, аби люди Підзамча спілкувалися один з одним. У межах «Підзамче. Нарешті!» організували стратегічну сесію для активних людей Підзамча, в тому числі представників установ та бiзнесу. Також провели воркшоп з митцями та мисткинями Пiдзамча. За словами організаторів, наступні події також передбачатимуть стимул до комунікації.

Інший напрямок – це Мануфактура проєктів «Нарешті!». Йдеться про серію тренінгів від ініціативи. У програмi – проєктний менеджмент, фандрайзинг, мережування, комунiкацiя та написання проєктної заявки. Люди, що захочуть створювати проєкти на Підзамчі, матимуть пріоритет з-поміж інших. Проте органiзатори запрошують всіх охочих – зареєструватися можна тут. Участь у тренінгах безкоштовна.

Також для впізнаваності району запустять брендування Підзамча. Ініціатива має намір оголосити набір до робочої групи охочих дизайнерів/-ок. Група працюватиме над відтворенням візуального духу Підзамча, кольорами та шрифтами. Організатори проєкту обіцяють презентувати результат влітку.

Ще один напрямок – Підзамчецентричність. «Ми прагнемо зробити Підзамче більш медійним, актуальним для мешканців/-ок та працівників/-ць району, тутешніх активних діячів/-ок, бізнесу та львів’ян/-ок. Тому час від часу ділитимемося публікаціями про Підзамче», – каже комунікаційник проєкту Максим Бадік.

За активністю ініціативи «Підзамче. Нарешті!» можна стежити у Facebook та Instagram.

Усі питання та пропозиції організатори просять надсилати у соцмережах або на електронну пошту [email protected].

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!