Міськрада Львова підтримала петицію про порятунок монастиря на території ЛАЗу

1826 0
Міська рада хоче орендувати приміщення храму на три роки, аби вивести будівлю з аварійного стану.
фото: e-dem.in.ua

фото: e-dem.in.ua

Депутати ЛМР підтримали електронну петицію про порятунок монастиря костелу Матері Божої Шкаплерної та монастиря ордену кармелітів босих на Персенківці, 10, що на території ЛАЗу. За відповідну ухвалу проголосували сьогодні, 10 жовтня.

Читайте також: Петиція про відкриття крематорію у Львові набрала необхідні пів тисячі голосів

За словами очільниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, костел перебуває на території ЛАЗу. тож управління не може ним опікуватися, але за можливості готове провести протиаварійні роботи.

Як пояснила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, аби врятувати костел, місто домовилось про оренду будівлі на три роки за символічну плату, після чого зможе провести відновлювальні роботи.

«Ми мали низку доволі складних перемовин з уповноваженим власником заводу, що зараз перебуває на стадії банкрутства. Учора ми скерували йому проєкт договору оренди та домовились про те, що беремо споруди монастиря в користування за 1 гривню, терміном на 3 роки, оскільки в процедурі банкрутства на довший термін це не дозволено», – зазначила вона.

У 2014 році для порятунку храму громадські активісти ГО «Громадський рух «Європейське місто» домоглися того, що споруду віднесли до реєстру пам’яток архітектури України. Це надало монастирю особливий охоронний статус

За словами автора петиції Богдана Рабешка, у серпні в монастирі сталася пожежа. Охорона спершу не впускала пожежників, тож вони були змушені прорізати ворота.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля готелю «Львів»

Додамо, що петицію зареєстрували у серпні і за кілька днів вона набрала необхідні 500 голосів. Тепер місто повинне розробити дорожню карту щодо реалізації петиції. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!