Музей «Територія Терору» у Львові очолила Ольга Гончар. Колектив проти

3332 0
Трудовий колектив музею ймовірно не визнаватиме результати конкурсу, оскільки вважає, що його було проведено з порушенням законодавства.
фото: Гал-Інфо

фото: Гал-Інфо

Учора, 7 вересня, за результатами засідання конкурсної комісії директором Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», інформує прес-служба ЛМР. Іншого кандидата – Ігоря Дерев’яного – конкурсна комісія порекомендувала на посаду заступника директора музею з наукової роботи.

Як повідомляє «Гал-Інфо», ще один кандидат на посаду – в.о. директора музею Володимир Довжинський – відмовився брати участь у конкурсі, оскільки вважає його нелегітимним. За його словами, згідно з законом, засідання комісії треба було провести ще до 15 серпня – тобто впродовж двох місяців з дня оголошення про вакантну посаду (15 червня).

Читайте також: Законність обрання директора органного залу у Львові досі не перевірили

З тієї ж причини брати участь у конкурсній комісії відмовилися три представники трудового колективу «Території Терору». Присутній на засіданні голова ради трудового колективу Андрій Шиманський заявив, що працівники установи, ймовірно, не будуть визнавати результати конкурсу. За його словами, відповідне рішення буде ухвалене на найближчих зборах колективу.

У свою чергу директорка департаменту розвитку Наталія Бунда пояснила, що конкурс вирішили провести 7 вересня, оскільки саме тоді на ньому могли бути присутніми всі члени комісії та кандидати на посаду. Крім того, вона наголосила, що на попередньому засіданні, на якому обиралася дата проведення конкурсу, Володимира Довжинського не було. У коментарі Zaxid.net Бунда сказала, що дату обрали, дотримуючись вимог закону «Про культуру», тому підстав скасовувати результати голосування немає.

Нагадаємо, що на посаду директора Меморіального музею тоталітарних режимів на початку претендували три особи – Ольга Гончар, Ігор Дерев’яний та Володимир Довжинський.

Читайте також: Театр Лесі Українки у Львові очолила Ольга Пужаковська. 5 фактів

24-річна Ольга Гончар – магістр культурологічних наук Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, з 2015 року – аспірантка кафедри культурології.

З 2015 року працює менеджеркою проектів та комунікацій, співкуратором Мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру. У рамках програми «Культурна дипломатія між регіонами України» реалізувала низку проектів та ініціатив у прифронтових і звільнених містах Донецької та Луганської областей: «Музей відкрито на ремонт: Слов’янськ, Лисичанськ», «Музейний проект-дослідження “Україна – Бельгія”», експедиції «ДЕ НЕ ДЕ» тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!