МВС планує збільшити штрафи за образу поліцейських

1516 0
Водночас, «звичайні люди можуть мати балончики як засоби самозахисту».
Фото: Herman Krieger

Фото: Herman Krieger

Міністерство внутрішніх справ розробляє законопроєкт, що передбачає збільшення штрафів за образу поліцейських та використання сльозогінного газу проти правоохоронців. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв’ю РБК-Україна.

Приводом цьому стали протесті під час судових засідань у справі про напад на одеського активіста Сергія Стерненка.

«Після подій під судом у Стерненка я отримав завдання розробити законопроєкт. У ньому буде збільшено штраф за образи поліцейських, які ми чуємо постійно. Далі, щодо використання газових балончиків: ми будемо вводити додаткову відповідальність для тих, хто труїть ними поліцейських або інших учасників акції», – сказав радник глави МВС.

Використання сльозогінного газу проти поліцейських планують додати до статті Кримінального кодексу про хуліганство як обтяжувальна обставина.

«Тоді за це можна буде отримати реальний термін», – каже Антон Геращенко.

Водночас, за його словами, «звичайні люди можуть мати балончики як засоби самозахисту». 

Додамо, що Сергій Стерненко – колишній керівник одеського «Правого сектору». Тричі на його життя скоювали замах і під час третього нападу 25 травня 2018 року Сергій Стерненко смертельно поранив чоловіка, який на нього напав. Тепер же активіста підозрюють у навмисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю. Сергій Стерненко наполягає, що лише захищав своє життя. 

12 червня, у Шевченківському районному суді Києва почали обирати запобіжний захід Сергію Стерненку. Тоді на його підтримку організували кілька пікетів, під час яких сталися сутички з поліцією, адже до судової зали не впускали тих, хто прийшов взяти Сергія Стерненка на поруки.

Активіста посадили на два місяці під цілодобовий домашній арешт, який він відбуватиме в Києві, за місцем фактичного проживання. Водночас стежити за тим, чи дотримується він домашнього арешту, має одеська поліція, де активіст зареєстрований.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!