Політична реклама

На деяких дільницях Львівщини перерахують голоси

1497 0
На Львівщині ОВК відправляють на перерахунок результати з деяких дільниць через неправильно заповнені бюлетені та протоколи.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Про це розповіла директор ВГО ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська, повідомляє Вголос.

Оксана Дащаківська повідомила, що члени ДВК часто не розрізняють, що таке невикористані бюлетені, що таке бюлетені, які не підлягають врахуванню, що таке бюлетені, які треба вважати недійсними.

«Це найчастіші помилки, через які в ОВК не приймають результати голосування із дільниць і відправляють протоколи на уточнення. Уточнених протоколів станом на зараз на Львівщині було близько 10%. Це достатньо багато», – сказала експерт.

Крім того, були технічні проблеми, які виникли через некомпетентність членів ДВК.

Зокрема, на двох дільницях в Пустомитівському виборчому окрузі повторно перераховуватимуть голоси. Оксана Дащаківська зазначила, що протоколи із двох дільниць Пустомитівщини  перераховуватимуть в приміщенні ОВК, бо були пошкоджені виборчі пакети, в яких перевозилась документація.

«Пошкодження, очевидно, сталося з виключно технічних причин. Справа в тому, що пакет не міг вмістити таку велику кількість бюлетенів, яка була за Порошенка, тому порвався. Відповідно до чинного законодавства буде здійснено перерахунок голосів із двох дільниць на Львівщині», – пояснила експерт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!