На дорогах знову працюватиме відеореєстратор

3753 1
14 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону, відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. «За» проголосувало 267 народних депутатів.
фото: avtosovet.com.ua

фото: avtosovet.com.ua

Згідно до законопроекту, адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, що зафіксовано в автоматичному режимі, несуть фізичні та юридичні особи за якими зареєстровано транспортний засіб. Якщо транспортний засіб зареєстровано за межами України, відповідальність за правопорушення несе особа, яка ввезла цей транспортний засіб на територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водіїв зобов’яжуть повідомляти номери телефонів

Квитанції за зафіксовані в автоматичному режимі порушення будуть надходити на адресу власників авто разом із доданими фото- чи відеодоказами. Після цього у власника авто буде час на те, щоб зрозуміти, чи він керував машиною в момент здійснення порушення, чи інша особа, якій авто передавалось. Кожен матиме право оскаржити таке рішення в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з власників авто сплачуватиме більше у новому році?

Також законом планують запровадити систему штрафних балів, які будуть враховуватись під час накладання штрафів. Право стягувати штрафи на місці порушення матимуть працівники патрульної поліції та інші підрозділи. Вилучення прав у водіїв буде можливе лише за рішенням суду.

 

Джерело: «Українська правда», УНН


Читайте також:
14 Липня, 2015 20:41
Мурчик Вопрос по Донбассу, Енакиево находится под ДНР. Какой суд будет принимать решение о наложении админ штрафа?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!