На кордоні Львівщини утворились кількакілометрові черги з вантажівок

2720 0
Після того, як Польща видала додаткові 10 тисяч дозволів на міжнародні перевезення, перевізники масово виїхали у рейси.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Перед прикордонними пунктами пропуску на Львівщині утворилися кількакілометрові черги з вантажівок, що прямують до Польщі. Зокрема вчора пізно ввечері на пункті пропуску Краковець – Корчова зафіксували 14-кілометрову чергу, в якій простоювали близько 300 вантажівок.

Рух авто, що перетинають кордон, також ускладнений, оскільки повністю занята одна зі смуг міжнародної траси. Черги фіксують також й на пунктах пропуску Рава-Руська – Гребенне та Шегині – Медика.

Читайте також: Прямий потяг з Медики до Праги запустять у березні

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv прессекретар Галицької митниці Роман Макар, такі черги спровокували додаткові дозволи на перевезення, що їх наприкінці листопада видала українським перевізникам Польща.

Цього року Польща видала українцям лише 160 тисяч дозволів на вантажні перевезення, що майже вдвічі менше, ніж роком раніше. Це спровокувало протести перевізників, а наприкінці літа вони навіть перекривали міжнародні траси.

Наприкінці листопада Мінінфраструктури України домовилося з польським урядом про додаткові 10 тисяч дозволів, тож перевізники, які довго їх чекали, тепер одночасно виїхали з вантажем й тепер змушені чекати в чергах по кілька днів. До прикладу вчора, 

Читайте також: Електронна черга на кордоні Львівщини. Як працюватиме та коли запустять

Нагадаємо, 21 серпня ДБР та СБУ провели обшуки і приміщенні «Укртрансбезпеки» та у пункті видачі дозволів у Винниках і з’ясували, що службовці управління налагодили корупційну схему розподілу дозволів та створили штучний дефіцит дозвільних документів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!