На Львівщині 88 шкіл вчаться дистанційно

1645 0
Загалом на Львівщині є 1193 школи.
Photo by Deleece Cook on Unsplash

Photo by Deleece Cook on Unsplash

У Перемишлянському та Пустомитівському районах Львівської області, які досі перебувають у червоній зоні епіднебезпеки, 88 шкіл вчаться дистанційно. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати дітей від грипу. Пояснення

Вчора, 22 вересня, на території області у червоній зоні почали діяти додаткові карантинні обмеження, серед яких немає згадки про діяльність закладів освіти. Попри те 88 шкіл у двох районах області продовжують вчитися дистанційно, відповідно до постанови Кабміну №641.

«У нових доповненнях немає жодного слова, що делегуються повноваження місцевій комісії ТЕБ і НС визначати, які школи можуть працювати в очному режимі. Відповідно діє попередня постанова, яка зобов’язує школи працювати у дистанційному режимі, якщо вони потрапляють у червону зону. На дистанційному режимі працюють 88 шкіл в області у Пустомитівському та Перемишлянському районах», – розповів Олег Паска.

При цьому він сказав, що йому невідомо про те, щоби на дистанційне навчання перейшла ще якась школа з іншої зони, окрім однієї школи та деяких класів у Львові.

«Таке може бути. У Львові, приміром, одну старшу школу (Ліцей Сихівський – ред.) перевели на дистанційне навчання. Все залежить від того, яка ситуація в школі, скільки там хворих, скільки контактних», – зазначив Олег Паска.

Читайте також: Через коронавірус на карантин закрили старшу школу ліцею «Сихівський»

Водночас, каже посадовець, в області тривають навчання вчителів із освоєння навиків роботи із платформами, які допомагають навчати дистанційно. Такі курси пройшли вже близько 400 вчителів. Із обласного бюджету на таку підготовку виділили понад мільйон гривень.

«Ми – чи не єдина область, яка виділила кошти на навчання вчителів дистанційним формам. На це виділили понад мільйон гривень, у розрахунку, щоб по три вчителі зі школи отримували такі знання. За опитуваннями, яке ми проводили, 95% вчителів використовували для навчання Viber. Треба навчати, щоб вони освоїли платформи, за допомогою яких можна навчати школярів онлайн», – сказав Олег Паска.

До слова, загалом на Львівщині є 1193 школи. 

Читайте також: Частина магазинів в King Cross Leopolis в Сокільниках працює у червоній зоні попри заборону

Нагадаємо, у Львові у 25-ти школах по одному чи два класи перейшли на дистанційне навчання через коронавірусну інфекцію. Також на карантин закрили старшу школу Ліцею «Сихівський» через хворобу у вчителів.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!