На Львівщині чоловік прорвався через кордон та пошкодив ворота пункту пропуску

4916 0
Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.
Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» на українсько-польському кордоні водій автомобіля незаконно перетнув державний кордон, пошкодивши ворота ПП. Про це інформує пресслужба ГУ Нацполіції у Львівській області.

Читайте також: На кордоні з Польщею на Львівщині пропонують відкрити ще один пункт пропуску

Це сталося ввечері 7 березня. На місце події прибули слідчо-оперативна група та працівники Жовківського відділення поліції, які спільно із прикордонниками затримали правопорушника біля пункту пропуску.

Як встановили правоохоронці, водій мікроавтобуса «Форд», перебуваючи на пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне», автомобілем збив ворота і виїхав із території пункту пропуску. Зловмисника, яким виявився 38-річний мешканець Жовківського району, затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Як уточнили у Галицькій митниці Держмитслужби, напередодні він перевозив із Польщі 986 кг продуктів харчування (сир, м’ясопродукти).

«Цей товар не пропустили на територію України та здали на склад. Громадянин, згідно зі своєю заявою, отримав товар для вивезення в Польшу. Відповідно до технологічної схеми, його супроводжував працівник митниці, для того щоб впевнитись, що він оформить документи для повернення в Польщу. Однак водій відразу змінив напрямок руху, автомобілем збив ворота і виїхав з території пункту пропуску в напрямку Рави-Руської», – повідомили у митниці. 

Читайте також: На Львівщині планують облаштувати ще один пішохідний пункт пропуску

Cлідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 за фактом опору представникові правоохоронного органу. Невдовзі суд обере для нього запобіжний захід. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!