Як у Львові оновлять Привокзальний район та в Україні скасують селища міського типу. Підсумки доби

2095 0
Нині 25 жовтня та 609 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося близько 80 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 15 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Знищено 12 артилерійських засобів, логістичний хаб, пункт управління та ворожий засіб протиповітряної оборони.

ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах та мають частковий успіх західніше Вербового на Мелітопольському напрямку.

У ніч на 25 жовтня окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 11 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено всі БпЛА.

Читайте також: Понад 400 тисяч окупантів воюють в Україні, – ГУР. «Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться. Але на окремих ділянках – так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції».

Читайте також: На Львівщині під час комендантської години діятимуть нові перепустки. Повністю замінити старі взірці планують до 1 січня 2024 року.

Акцент дня: Сила трьох площ, або Чому Привокзальний район у Львові потребує оновлення. У Львові після Перемоги планують оновити район Привокзальної. Для цього в місті оголосять архітектурний конкурс щодо розвитку та переосмислення цього кварталу. Архітектори кажуть, що площу Липневу, яка позаду Привокзального ринку, площу біля вокзалу та площу Кропивницького варто розглядати як один великий містобудівний елемент. Також має змінитися вулиця Федьковича і проміжні вулички. Тvoemisto.tv з’ясувало, які зміни чекають на цей район і чому він, попри безперервний потік людей (Львівський залізничний вокзал із початку вторгнення, за даними «Укрзалізниці», приймав 100 тисяч людей на добу, до війни – 5 тисяч), залишається недооціненим.

Читайте також: Суд закрив справу щодо учасниці пікету, яка розлила червону фарбу біля Львівської ОВА. Ольга-Анна Багінська пояснила, що такими діями хотіла привернувати увагу громадськості та чиновників до некритичних витрат під час війни.

Ключові події:

1. Зеленський підписав закон про ліквідацію селищ міського типу. Тепер усі населені пункти з компактною забудовою та чисельністю населення понад 10 тисяч мешканців матимуть статус міста. Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад 5 тисяч жителів, будуть просто селищами. Ініціатива також скасовує поняття «селище міського типу» (смт). Замість нього запроваджують «поселення». Інші населені пункти будуть у статусі села.

Читайте також: Перейменування Червонограда. Комісія затвердила 14 назв для міста. З 26 жовтня до 2 листопада на платформі E-демократії (E-DEM) на сайті Червоноградської міської ради відбуватиметься голосування за нову назву міста Червонограда.

Та: Кияни просять перейменувати у столиці вулицю на честь Ніни Матвієнко. На сайті Київської міської ради зʼявилась відповідна петиція.

2. У Львові призначили нову очільницю департаменту економічного розвитку. Тепер цю посаду зайняла Інна Свистун.

Лілія Сторож стала керівницею управління комунальної власності ЛМР. Працювала в цьому управлінні на посаді заступниці.

Читайте також: У Львові виділили понад 14 млн грн для відновлення будинку, який зруйнувала російська ракета. Йдеться, зокрема, про відновлення окремих конструктивних елементів покрівлі.

3. Росіяни створюють і поширюють в Україні діпфейки про відключення світла. «В жодному разі не довіряйте фейковим сюжетам і не поширюйте їх. Саме на це і сподівається ворог. Офіційна інформація – тільки на офіційних сторінках енергетичних компаній і органів державної влади».

Читайте також: На Львівщині сервісні центри МВС працюватимуть в новому форматі. Що зміниться. Вони будуть функціонувати як екзаменаційні хаби.

Та: Через пункт пропуску на Львівщині намагались перевезти 145 тисяч швейцарських франків. Гроші заховали в одязі та взутті.

4. Між Львівщиною та Польщею планують запустити нові залізничні сполучення. До кінця року планують запустити залізничне сполучення Хирів – Старжава – Санок.

На цю ж тему: КМДА розраховує на 450 млн євро кредиту від ЄБРР на модернізацію вагонів метро. Коштом позики планується оновити близько 40% рухомого складу столичної підземки.

Читайте також: Озеро Синє планують розчистити до кінця року, на це передбачено 35 млн грн. У 2023 планується перший етап робіт – розчистка озера. Кошти на це передбачені у спецфонді.

5. У Варшаві виставили скульптуру Христа з каплиці Боїмів у Львові. На виставці розкривають закулісся реставраційних робіт над скульптурою Скорботного Христа, яку вперше за 400 років демонтували з купола каплиці Боїмів у Львові.

Читайте також: Які вистави у Львові можна відвідати цього тижня. Від класичних постановок до сучасних інтерпретацій, театр має щось для кожного шанувальника мистецтва.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!