На Львівщині планують «сміттєву» реформу: що зміниться?

1925 0
На Львівщині наразі із 940 населених пунктів вже вивозять тверді побутові відходи, а ще у 965 повинні оголосити конкурс із визначення виконавця послуг зі збирання та вивезення сміття. На цей час 267 населених пунктів уже вирішили провести такий конкурс.
фото: vkurse.ua, vidido.ua, news.ub.ua

фото: vkurse.ua, vidido.ua, news.ub.ua

Про це йшлося у понеділок, 22 червня, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки із представниками найбільших підприємств, що займаються вивезенням сміття на Львівщині, інформує прес-служба ЛОДА.

Мета наради напрацювати та узгодити дії щодо утилізації ТПВ в області. Основну увагу зосереджено на питанні збору та вивезення сміття з населених пунктів регіону. На переконання Олега Синютки, на території області треба повністю налагодити систему вивезення ТПВ. Для цього необхідно провести конкурси з визначення виконавця послуг зі збирання та вивезення непотребу. «Ми прагнемо, щоби з кожного села чи селища вивозили сміття, щоби це все було централізовано», - зазначив голова Львівської ОДА.

Таку ініціативу підтримали й учасники засідання. Також вони розглянули питання тарифікації послуг із вивезення відходів.  У цьому році у Львівській області в кожному населеному пункті заплановано встановити контейнери для вивезення твердих побутових відходів. Це стане першим кроком до системного вивезення сміття.

Нагадаємо, німці хочуть збудувати сміттєпереробний завод у Дрогобичі на Львівщині. Побутові відходи будуть повністю перероблятися на новому підприємстві за добу, а вироблені в результаті такої переробки брикети можуть експортуватися у Румунію. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!