На Львівщині запрацювали два нові вітряки, що генерують електроенергію. Фото

4009 0
Висота однієї вітроустановки – 119 м, довжина – 56 м.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

У п'ятницю, 7 жовтня, у Старому Самборі офіційно відкрили другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції «Старий Самбір-1». Висота однієї вітроустановки – 119 м, довжина – 56 м. Гарантійний термін роботи – 20 років. Загальна вартість проекту – 20,5 млн євро. Про це повідповідають у прес-службі львівської облдержадміністрації.

Будували другу чергу ВЕС «Старий Самбір-1» упродовж 2016-го року. На сьогодні станцію готують до включення в енергосистему України. У її складі змонтували дві вітротурбіни. Після включення другої черги загальна потужність ВЕС «Старий Самбір-1» становитиме 13,20 МВт, річне виробництво електричної енергії – біля 36,0 млн кВт годин.

Таким чином, завершено будівництво енергетичного об’єкту – вітроелектростанції «Старий Самбір-1», яка працюватиме повним комплектом обладнання – чотирма новітніми сучасними високоефективними вітротурбінами.

За словами Олега Синютки, на сьогодні співпраця із інвесторами дає змогу кожного тижня відкривати нове виробництво. Зокрема упродовж наступних 2 тижнів планують запуск нової лінії фруктосховища у Бродівському районі та відкриття молокозаводу у Турківському районі.

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Додамо, ВЕС «Старий Самбір-1» (потужністю 13,2 МВт) реалізується спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!