Як «загубилися» приміщення колишнього університету у Львові та Садовий про ріст цін і якість життя у місті. Підсумки доби

2441 0
Нині 7 лютого та 714 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 6:00. Відбувся пуск крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

О 6:57 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що крилата ракета у Львівській області. «Ракета на Львівщині часто змінює курс. Де б ви не були, перебувайте в укритті або за правилом «двох стін», – написав Козицький о 7:04.

«Вибухи у Дрогобичі» – повідомив згодом голова ОВА.

Акцент дня: «Музей потрібно відновити вже зараз», – донька Романа Шухевича. «Могили немає, останків немає. Людина загинула, і музей став єдиним місцем, яке поєднує з живим Романом Шухевичем. Це місце, де він прийняв останній бій. Музей потрібно відновлювати обов’язково. Але не облаштовувати там музей визвольних змагань, а лише про Романа Шухевича».

Тема дня: Продавці спадщини, або Як «загубилися» приміщення колишнього університету у Львові. Два роки тому колишній міністр освіти Сергій Шкарлет підписав наказ про приєднання Університету банківської справи до Львівського національного університету імені Івана Франка. Це викликало хвилю протесту серед викладачів і студентів «банківського» вишу, однак «реорганізацію» таки здійснили. Тvoemisto.tv довідалося, кому ж дістались їхні приміщення, частина яких розташована в середмісті.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 92 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження противника та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів та 3 ворожих артилерійських засоби. Знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 15 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 12 ударних БпЛА.

Читайте також: В Україні з’явиться новий рід військ. Президент доручив Кабміну створити Сили безпілотних систем.

Та: Які спеціалісти потрібні українській армії. Перелік вакансій у ЗСУ.

А також: Охоронця поліклініки, біля якої під час ракетної атаки загинули люди, звільнили з-під арешту. Судовий розгляд триває.

Ключові події:

1. Компанія батька керівника ЛОВА Максима Козицького збудувала на Львівщині вітроелектростанцію за 54 млн. Свою роботу ВЕС Козицького розпочала ще у грудні минулого року, і впродовж цього року вже має сплатити до бюджету близько 2 млн грн.

Читайте також: Садовий відповів, чи вплине ріст цін у Львові на покращення якості життя та розвиток економіки. «Чинник, який визначає економічне зростання, це кількість будівельних кранів у місті. Якщо глянути на інші українські міста, то у Львові справді спостерігається динаміка. Зараз у Львові маємо першу чергу Dragon Capital, вони й далі будують, а це десятки мільйонів євро. Є Sparrow, які запустили першу частину, другу будують. І муніципальний індустріальний парк, який будують»;

2. Федоров заявив, що у «Дії» не планують проводити виборів. Також розробники застосунку відкриють його код, усі зможуть побачити, як він працює.

Натомість у «Дії» найближчим часом запустять послугу онлайн-шлюбів.

Читайте також: 18 закладів профтехосвіти таки перейшли у комунальну власність Львівської облради. Рішення підтримали 63 депутати.

Також у Львівській облраді з’явились два нових депутати. 

Та: Понад 30 шкіл Львівщини перейшли на дистанційне навчання. Найбільше – на Яворівщині;

3. Біля залізничної колії у Львові хочуть збудувати три житлові квартали. Також поруч з житловими кварталами забудовник готовий віддати близько 0,6 га під школу. Вона сягатиме близько 4 тисяч кв.м., де навчатися зможуть до 350 дітей.

Читайте також: З новими вагонами: до Львова курсуватиме додатковий поїзд. Квитки на рейси будуть доступні для придбання в застосунку УЗ, чат-ботах, на сайті та в касах вокзалів.

Та: На Львівщині відремонтували 38 мостів за рік. Ремонт мосту в м. Великі Мости планують завершити упродовж наступних трьох місяців;

4. Мікс емоційного та фізичного болю: поради для доброго самопочуття. За даними МОЗ, понад 70% українців мають високий рівень тривожності. Невролог медичного центру «Дельта Мед» Мирослав Боженко під час ток-шоу «Консиліум», яке запустило Tvoemisto.tv, пояснив, у якому випадку потрібно звертатися до лікаря і до якого саме.

Читайте також: Листівки та горнятка зі Львова. Як родина з Лисичанська заснувала сувенірну майстерню. Через наступ росіян квартира Марини Тітаренко в Лисичанську згоріла, а бізнес занепав. Та завдяки успішному навчанню і гранту на суму три тисячі доларів жінка змогла відкрити у Львові сімейну майстерню сувенірів;

5. Відреставрували горельєфи на фасаді історичної львівської кам’яниці. Фото до та після. Головний фасад будинку обличчям до вулиці Вірменської оздоблений фризом, на якому виконаний орнамент з рогами достатку, з яких виростають троянди, та зображенням міфологічних героїв Марса та Афіни, які тримають герб. Також під вікнами другого поверху розміщені три рельєфи з німфами.

Читайте також: Що відомо про скульптуру Святого Яна з Дуклі, яку повернуть на площу Соборну. Існує легенда, що саме його постать в небі захистила Львів під час облоги військами Богдана Хмельницького і татар у 1648 році.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!