На Львівщині збудують новий пункт пропуску між Україною і Польщею

3711 0
Будівництво нового міжнародного пункту пропуску «Нижанковичі - Мальховіце» на українсько-польському кордоні планують розпочати у 2017 році. Також заплановано капітальний ремонт під'їзних доріг до міжнародних пунктів пропуску.
фото : www.polskieradio.pl

фото : www.polskieradio.pl

Таку інформацію надали представники Львівської митниці ДФС України, повідомило польське видання Wshodnik.pl.

«До кінця поточного року польською стороною буде розроблено проект будівництва пункту пропуску, у 2017 році планується розпочати будівельні роботи. Орієнтовний термін будівництва – до двох років», – йдеться у повідомленні.

«Угодою у формі обміну нотами між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про створення на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Нижанковичі – Мальховіце» передбачено, що цей пункт пропуску створюється для переміщення осіб і вантажів транспортними засобами з максимально допустимою масою до 3,5 тон, за винятком пішохідного руху», – повідомили на митниці.

Також, за словами представника Львівської митниці ДФС України,  для відкриття пункту «Нижанковичі – Мальховичі» необхідно укласти окрему Угоду між урядами України та Польщі.

Читайте також: Для футбольних фанів на кордоні створять окрему смугу руху.

Більше того, планується капітальний ремонт під'їзних доріг до міжнародних пунктів пропуску: «В рамках реалізації Угоди між урядами України та Республіки Польща про надання кредиту (100 мільйонів євро) на умовах пов'язаної допомоги планується проведення робіт із капітального ремонту та реконструкції під'їзних доріг до міжнародних пунктів пропуску, а саме пунктів пропуску «Смільниця  Кросценко», «Грушів  Будомєж», «Нижанковичі  Мальховіце», «Рава-Руська – Гребенне», – йдеться у повідомленні.

Опублікувала Олена Ільків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!