Польські протестувальники дещо послабили обмеження руху на пунктах пропуску

667 0
У «Хребене - Рава-Руська» протестувальники висловили готовність щогодини пропускати по 1 вантажівці в обидвох напрямках.
фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Надвечір 20 лютого польські страйкарі дещо послабили обмеження руху. Зокрема, після 17.00 20 лютого відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску «Хребене - Рава-Руська», який здійснюється у звичному порядку. Окрім цього протестувальники висловили готовність щогодини пропускати по 1 вантажівці в обидвох напрямках. 

Джерело: Держприкордонслужба. 

Також за інформацією польських прикордонників, учасники акції протесту озвучили готовність пропускати незначну кількість транспорту, який прямує через пункт пропуску «Зосін-Устилуг». Зокрема, вони планують кожні 30 хвилин пропускати по 5 легкових автомобілів в обох напрямках, а також щогодини по 1 вантажівці на в'їзд до Польщі  і по 3 вантажівки на в’їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках будуть пропускати у звичайному режимі.

Читайте також: Конфлікт на кордоні треба пережити. Давайте уникнемо взаємних образ

Після 18.00 польські прикордонники надали українським колегам інформацію про розблокування мітингувальниками руху легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску «Долгобичув-Угринів». Водночас протестувальники мають намір продовжувати обмеження руху для вантажного транспорту і пропускати щогодини лише по 4 вантажівки на вʼїзд в Україну та по 1 вантажівці – на виїзд з України

Нагадаємо, польські фермери розпочали більш жорстоку блокаду на пунктах перетину державного кордону з Україною – на трьох з них повністю припинили пропуск автомобілів. Окрім пунктів перетину для автомобілів, польські фермери заблокували і залізничні шляхи та висипали зерно з українських вагонів. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!