На Львівщині зменшилась кількість хворих на грип

1514 0
За минулий тиждень на грип і ГРВІ захворіли на 2 тисячі людей меше.
фото: 4mama.ua

фото: 4mama.ua

За даними Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, за минулий тиждень – з 9 до 15 березня – на Львівщині на грип захворіли 12882 людини, що на 2092 людини менше, аніж попереднього тижня.

Інтенсивний показник захворюваності становить 513 при епідемічному порозі 439,6 (перевищення становить 16,7 % ).

«Епідемічна активність грипу та ГРВІ є на низькому рівні. На 13 адмінтериторіях зафіксовано перевищення епідемічного порогу: Буський, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський,  Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський, Сколівський, Старосамбірський райони, міста  Самбір, Стрий, Борислав», – ідеться в повідомленні лабораторного центру.

Читайте також: Четверо із семи хворих на коронавірус в Україні за кордоном не були

Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 58,3% (7 511хворих). 

У Львові за минулий тиждень захворіла 2931 людина проти 3771 попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності становить 381,1 при епідпорозі 615,2. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 50%. 

Протягом тижня з діагнозом  ГРВІ в інфекційні стаціонари області госпіталізували 328 людей, зокрема 209 дітей віком до 17 років.

Читайте також: Які ще лікарні на Львівщині зможуть приймати хворих на коронавірус

З початку  епідемічного сезону вірусологічною лабораторією лабораторного центру МОЗ у Львівській області при лабораторному досліджені методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) відібрано 178 зразків матеріалу від пацієнтів. У 46 зразках виявлено віруси грипу, зокрема вірус грипу А (H1N1) pm09 – 23 випадки,  А(Н3N2) – 1 випадок, А не субтипований – 20 випадків та вірус грипу В – 2 випадки. Також виявлено збудники ГРВІ – риновіруси, бокавіруси, коронавіруси, метапневмовіруси.

Нагадаємо, у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні із підозрою на коронавірус перебувають 14 людей, з яких двоє – діти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!