На Львівщині знову проводять планові операції, які призупинили з початком вторгнення

1144 0
Загалом планові операції та госпіталізації проводять на заході та у центрі України.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

На Львівщині відновили планові операції та госпіталізації, які були призупинені деякий час від початку війни. Нині всім пацієнтам надають як ургентну, стаціонарну, так і консультативну, планову допомогу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту охорони здоровя Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Під час запровадження воєнного стану в Україні медичні заклади надавали допомогу всім, хто її потребує, але планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження припинили з 24 лютого. Враховуючи, що ми той регіон, де, на щастя, не ведуть активних бойових дій, то маємо можливість проводити планові госпіталізації», – каже він.

Читайте також: Де пройти курси першої домедичної допомоги у Львові. Локації і вартість

Загалом, за даними Міністерства охорони здоров'я, планові операції та госпіталізації проводять на заході та у центрі України.

Проте ще є питання щодо Донецької, Луганської, частини Запорізької та Миколаївської областях. У цих регіонах з об’єктивних причин планові оперативні втручання не проводять, оскільки не можуть гарантувати безпеку пацієнтам через цілеспрямовані напади рф на лікарні регіонів. Для того, щоб отримати планову медичну дпопомогу, МОЗ радить пацієнтам виїжджати на більш безпечну територію країни.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!