На Львівщину прибула чергова партія вакцини Moderna

1397 0
Вакцина буде доступною у всіх пунктах та центрах вакцинації.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

У Львівську область, сьогодні, 28 січня, доставили 4 тис. доз мРНК-вакцини Moderna. Їх розповсюдять у всі пункти щеплення та центри вакцинації, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Замість 20 тисяч – п’ять. Чому у Львові знизився рівень вакцинації від Сovid-19

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, деякі мутації Covid-19 можуть уникати певної частини нашої імунної відповіді, однак не всі. Бустерна чи додаткова вакцинація може покращити ті частини нашої імунної відповіді, яких саме не може уникнути вірусний варіант. Проте, помірне охоплення населення вакцинацією дозволяє вірусу мутувати у нові штами, тим самим роблячи нас вразливими.

Moderna – це мРНК-вакцина, розроблена фармацевтичною компанією «Moderna» спільно з Центром досліджень вакцин при Національному інституті алергії та інфекційних хвороб (NIAID), США.

Читайте також: У селах Львівщини посилять Сovid-вакцинацію

Ідея створити вакцину на основі рибонуклеїнових кислот з’явилася ще на початку 1990-х. За останні 25 років здійснили понад 500 досліджень цієї технології. Але реалізували її навесні 2020 року, коли почалися клінічні дослідження таких вакцин проти Covid-19. Вакцини мРНК є безпечними та не можуть змінити ДНК людини. Детальніше про дію вакцини Moderna можна дізнатись тут.

На Львівщині вже провели 1 979 738 щеплення, з них вакциною Moderna – 208 036 щеплень.

Нагадаємо, що упродовж цього тижня на Львівщині працюватимуть 26 центрів масової вакцинації населення від Covid-19 у 15 містах. Крім того, щеплення від коронавірусу у визначений час можна отримати у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!