Що буде з медициною Львівщини та як змінили процедуру оформлення дозволів для виїзду за кордон. Підсумки доби

748 0
Нині 8 березня та 744 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: Pixabay

Фото ілюстративне: Pixabay

Акцент дня: Львівська ОВА змінила процедуру оформлення дозволів для виїзду за кордон. У разі недотримання відповідної форми звернення, листи не розглядатимуть.

Та: Для перебування у прикордонній смузі Львівщини потрібен дозвіл. Як його отримати. Слід звернутися у 7 прикордонний Карпатський загін.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 86 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 27 та 23. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. Уражено 2 засоби протиповітряної оборони, станцію радіоелектронної боротьби та ворожий склад паливно-мастильних матеріалів.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 37 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 33 цих ударних БпЛА було знищено.

Також учора на Львівщині лунала повітряна тривога, початок – о 17:56, відбій – о 18:17. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків. Встановлений термін квітень – травень 2024 року.

Та: У Львові люди у військовій формі заштовхали чоловіка в бус. У ТЦК відреагували. Зазначили, що він провокував своїми діями і нецензурно висловлювалася про військовослужбовців.

Тема дня: Що зміниться для пацієнтів та які лікарні обʼєднають. Розмова про медицину Львівщини. Як змінилася мережа медичних закладів у Львівській області, які лікарні реорганізували, від чого найчастіше помирають жителі нашої області та чому медики фіксують рекордну кількість інсультів, журналістка Tvoemisto.tv дізналася в Наталії Літвінської, яка нещодавно очолила департамент охорони здоров’я ЛОВА.

Читайте також: Трудовий колектив Львівського медуніверситету винусув Ореста Чемериса кандидатом на посаду ректора.

Та: Скількох медиків зі Львівщини мобілізували. Шестеро медпрацівників загинули.

Ключові події:

1. Швеція офіційно стала членом НАТО. Церемонія підняття прапора Швеції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі має відбутись у понеділок, 11 березня.

Читайте також: Залужного призначили послом України у Великій Британії. МЗС спрямувало британському уряду запит на попередню згоду;

2. Рада може позбавити ухилянтів права керувати транспортними засобами. Парламент працює над законопроєктом щодо посилення мобілізації та покарання ухилянтів.

Читайте також: Поліція відреагувала не одразу на побиття перехожих у Франківську. Омбудсмен вимагає розслідування. У мережі пишуть, що заяви потерпілих залишалися без належного реагування.

Та: Збитки від пожежі в екопарку Осокорки оцінили в пів мільйона гривень. Фахівці також аналізують шкоду довкіллю через викид забруднювальних речовин в атмосферу;

3. Які нові заводи планують збудувати на Львівщині. Одне з підприємств вже частково працює.

Читайте також: Будівлю на площі Міцкевича знову виставили на продаж за значно вищою ціною. Будинок належить «Укрексімбанку» та є пам’яткою архітектури і належить до культурної спадщини міста.

Та: З 8 березня у Києві відновить роботу станція метро «Дніпро». Станція не працювала понад два роки, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну;

4. 8 березня втрачає популярність серед українців. Опитування. У 2024 його назвали улюбленим лише 21% опитаних.

Читайте також: Легко бути «правильним», коли ти народився у Львові, або Ще раз про суперечку Єфросиніної з Соловій. Нам треба більше тактовності та більше чесності. З обох боків. У цьому переконаний журналіст Андрій Сайчук, який пояснює, що нам потрібен діалог;

5. «Смак свободи». На яких локаціях знімали фільм у Львові. Стрічка присвячена Ользі Франко.

Та: На Львівщину повернулися лелеки. Це найранішній їх приліт в Україну за пів століття.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!