На мостах в Україні пропонують ставити датчики контролю будівельних конструкцій

1483 0
В такий спосіб хочуть контролювати технічний стан мостів.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

В Україні пропонують обладнувати мости дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій. Про це у себе на Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Це дозволить оперативно контролювати технічний стан мостів. Адже мостові конструкції - це інженерні споруди, які мають підвищену значимість. Вплив зовнішніх факторів на них великий, що призводить до поступового зносу елементів конструкцій і може викликати його передчасне руйнування», – зазначив Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні визначатимуть дозволену висоту будинків за кількістю населення

За його словами, відсутність таких датчиків може спричинити трагедію, як от нещодавній обвал мосту в Генуї. Моніторинг стану конструкцій потрібен саме для запобігання таких аварій.

 «Зараз ми вже вносимо норму обов’язкового облаштування таких датчиків при будівництві та реконструкції метрополітену. І є пропозиція впровадити таку норму і для проектування мостів для підвищення безпеки їх експлуатації», – додав заступник міністра.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

Нагадаємо, в Україні хочуть ввести нові державні будівельні норми, які передбачають можливість використання спеціальних відбивальних систем – світловодів для природнього освітлення приміщення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!