На шашлики у Львові: у яких лісопарках міста можна палити багаття?

10236 0
Зараз триває сезон пікніків, проте не усі мають змогу виїхати за місто, аби засмажити шашлики. Для Tvoemisto.tv начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка розповів, у яких лісопарках Львова можна палити багаття та яка відповідальність передбачена для львів’ян, які роблять це у недозволених місцях.
Фото: vabank.co

Фото: vabank.co

«У міських парках парках не передбачено можливості розведення вогню зовсім. А у лісопарках теж є певні обставини, на які варто зважати. До прикладу «Погулянка» належить до природо-заповідного фонду, а у «Білогорщі» багато торфів і там часто трапляються загоряння.

Але для того, аби людина мала змогу відпочити у лісопарку, запалити вогнище і щось приготувати, ми створили відповідну зону у парку «Знесіння» . Там облаштували мангали і окремі місця для вогнищ, обгородженні камінням. У цих місцях зручно розпалювати вогнище і після того його гасити. Наразі облаштовано близько 5-ти таких місць, біля яких також збудовані альтанки. Відпочинок біля вогнища у цій зоні є безпечним і для людини, і для лісу», – розповів Андрій Галушка.

Також, за словами начальника управління екології та благоустрою Львівської міської ради, сьогодні проводиться реконструкція лісопарку «Зубра» і після завершення робіт там теж планують облаштувати спеціальні місця для розведення багаття.

Як зазначив Андрій Галушка, львів’яни, які палять багаття у недозволених місцях, порушують Адміністративний кодекс України: «Це є порушенням Правил благоустрою Львова, прийнятих у 2011 році. Згідно 152 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 1369 грн.

За порушення цієї статті уповноважені складати протоколи поліція і працівники КП «Адміністративно-технічне управління».

Також начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради  додав, що кожен львів’янин, який став свідком такого порушення може звертатися у поліцію чи на гарячу лінію міста

Читайте також: На пікнік у Львові: скільки доведеться заплатити за розкидане сміття

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!