На Вірменській відреставрували скульптури XVII століття. Фото

2583 0
Кам'яні скульптури поєднує в собі риси класицизму і рококо.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Скульптури XVII століття на вулиці Вірменській, 13 відреставрували у рамках програми співфінансування реставрації балконів. Кам'яні скульптури, що зображують фігури путті, відреставрували разом із балконом будинку. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Будинок на Вірменській, 13 поєднує в собі риси класицизму та рококо, має статус пам'ятки державного значення та є пам’яткою архітектури національного значення.

«Ажурна решітка балкону разом з фігурами путті були демонтовані і реставрувались в майстерні. Балконну плиту і кам’яні консолі фахівці відновлювали на місці. На кам'яну плиту поклали цинкову бляху і, для комфортного перебування мешканців, дерев'яний настил.

На весь перший поверх будинку реставратори наклали компреси для знесолення каменю, після чого камінь було очищено та доповнено», – розповідають керівники проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ).

Читайте також: У музеї Івана Левинського створили листівки із зображеннями архітектури Львова. Фото

Нагадаємо, з 2011-го року проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» спільно з управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради реалізують програму співфінансування реставрації балконів. 

Для історичних об'єктів розробляють документацію та реставраційний проект, після чого місцеві майстри проводять реставрацію. За минулі 5 років у рамках цієї програми уже відреставрували 55 балконів в історичному середмісті.

Фото: ЛМР

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!